Mossos d'Esquadra

Els Mossos d'Esquadra detenen a Manresa un home que tenia 13 ordres de recerca i detenció de diferents jutjats espanyols i de Mossos

query_builder   31 desembre 2011 14:10

event_note Nota de premsa

Els Mossos d'Esquadra detenen a Manresa un home que tenia 13 ordres de recerca i detenció de diferents jutjats espanyols i de Mossos

·El detingut i cinc agents, que van resultat lesionats durant l’actuació, van ser traslladats a l’hospital de Manresa
La Policia de la Generalitat – Mossos d’Esquadra va detenir ahir Sergio EC, 34 anys, de nacionalitat espanyola i veí de Manresa, per 13 ordres de recerca i detenció, i com a presumpte autor d’un delicte d’atemptat i resistència greu contra els agents de l’autoritat.
 
Els fets es van iniciar ahir a la nit a Manresa, quan en un semàfor una patrulla de seguretat ciutadana va reconèixer l’ocupant d’un turisme, com un sospitós buscat policialment.
 
Tot i les indicacions dels agents, en un primer moment el turisme va fer la intenció d’evadir-se, però va ser interceptat per la patrulla a l’avinguda de la Universitat.
 
Quan els agents van identificar els dos ocupants del vehicle, Sergio EC va intentar ocultar la seva identitat facilitant el nom d’un germà, però la seva gran corpulència i robusta constitució física el van delatar.
 
Al comprovar la seva verdadera identitat, els agents van constatar que Sergio EC acumulava un total de tretze ordres de recerca i detenció, deu emeses per diferents jutjats espanyols i tres ordres de recerca per part dels mossos.
 
En previsió de possibles incidents, al tractar-se d’una persona molt conflictiva amb vint-i-tres antecedents policials, els agents van esperar el recolzament d’altres patrulles per poder efectuar la detenció.
 
En arribar els reforços, els mossos van comunicar a Sergio EC que quedava detingut, a la qual cosa aquest va reaccionar violentament, enfrontant-se contra els agents i causant-los diverses lesiones.
 
Durant l’enfrontament Sergio EC va arrencar l’arma amb la funda, del cinturó d’uns dels agents i la va esgrimir en to amenaçador contra els mossos. Aquests van reaccionar ràpidament i van poder desarmar-lo.
 
Quan finalment els mossos van aconseguir emmanillar el detingut, es van adonar que respirava amb dificultat, per la qual cosa van activar ràpidament una ambulància medicalitzada per traslladar-lo a un centre mèdic.
 
El detingut i cinc mossos van ser traslladats a l’hospital Sant Joan de Deu de Manresa. Els agents han estat donats d’alta durant la matinada i el detingut ha quedat ingressat a la UCI.
 
Àrea de Comunicació
Lleida, 31 de desembre de 2011