Oficina del President

President Mas: "La nova rotonda de la C-58 i el Museu del Gas de Sabadell demostren que en temps difícils hi ha gent que fa coses bé"

query_builder   10 gener 2012 22:49

event_note Nota de premsa

President Mas: "La nova rotonda de la C-58 i el Museu del Gas de Sabadell demostren que en temps difícils hi ha gent que fa coses bé"

  • El cap de l’Executiu assenyala que aquestes iniciatives són un “bon motiu de confiança” i “contribueixen a aixecar l’ànim col·lectiu del país”
 
  • Artur Mas ha recordat que aviat s’aprovarà la quarta llei Òmnibus, la d’urbanisme, i ha insistit que “en un moment en què no hi ha diners, si alguna cosa podem fer les administracions és fer més àgils els tràmits”
El president Mas, durant la inauguració de la rotonda de la C-58
El president Mas, durant la inauguració de la rotonda de la C-58
 
El president de la Generalitat, Artur Mas, ha inaugurat aquesta tarda a Sabadell la nova rotonda de l’autopista C-58 i el Museu del Gas. Durant els parlaments inaugurals de tots dos equipaments, el cap de l’Executiu ha coincidit a destacar que aquestes iniciatives “demostren que en temps difícils hi ha gent que fa coses bé i està invertint” i ha afegit que “són un bon exemple de confiança en el present i en el futur” i que contribueixen a “aixecar l’ànim col·lectiu del país”.
 
El cap del Govern ha subratllat que “és molt important que la gent del nostre país que està més espantada o més confosa, vegi que també en aquests moments hi ha moltíssima gent que té iniciatives molt interessants des del punt de vista comercial, industrial, turístic, energètic o cultural”.
 
La rotonda de la C-58 ha estat construïda per l’empresa Vantoureix en el marc del projecte urbanístic Sabadell Parc Empresarial i ha representat una inversió de 20 milions d’euros de capital privat. És la rotonda elevada més gran de la península ibèrica, amb 250 metres de diàmetre. El president Mas ha remarcat que el projecte Sabadell Parc Empresarial està situat “en un centre de comunicacions molt rellevant, al costat de la UAB i de l’aeroport, en el centre del que és un dels teixits empresarials i industrials bàsics del conjunt de Catalunya i del sud d’Europa”.
 
Durant la inauguració de la rotonda, el president Mas ha felicitat els promotors del projecte i ha destacat elseu “bon exemple” perquè “més enllà dels obstacles, que hi són, és important que la gent s’animi a intentar fer coses, com Vantoureix, que té una bona etapa per endavant i moltes coses a desenvolupar en el futur, des de grans centres comercials a petites naus industrials” i ha afegit que “això és el que va fent gruix de país i més sòlida la nostra economia”.
 
Agilitar els tràmits
El president de la Generalitat ha recordat que el Parlament ha aprovat ja tres lleis Òmnibus i aviat arribarà una quarta, la d’urbanisme. En aquest sentit, ha insistit que “en un moment en què no hi ha diners, si alguna cosa podem fer les administracions és fer més àgils els tràmits” perquè “la gent que té ganes de fer coses les pugui fer d’una manera àgil i el més ràpid possible sempre que estiguin ben fetes perquè el nostre país aspira a ser un país de qualitat”.
 
Durant la inauguració del Museu del Gas, el cap de l’Executiu ha afirmat que “és una obra que deixarà petjada” i que “està cridat a ser un centre de referència i font d’inspiració de futures vocacions des del punt de vista empresarial”. El president ha agraït a Gas Natural Fenosa i a la seva Fundació la iniciativa del museu i ha estacat la trajectòria de l’empresa.
 
El Museu del Gas té com a objectiu preservar i difondre el patrimoni històric dels sectors del gas i l’electricitat i explorar el futur de noves energies i la seva interacció amb el medi ambient. L’exposició permanent fa un recorregut per la història de la companyia i de la indústria del gas i l’electricitat dels segles XIX i XX a través dels canvis socials que comporten els nous invents i les noves tecnologies. És l’únic museu a Catalunya i l’Estat dedicat a la indústria del gas.
 
Visita a l’Ajuntament
Abans d’inaugurar el Museu del Gas, el president de la Generalitat ha visitat l’Ajuntament de Sabadell, on s’ha reunit amb l’alcalde, Manuel Bustos, i els altres membres del consistori, L’alcalde ha expressat públicament al president el seu suport i esperit de col·laboració davant les dificultats, que el president li ha agraït “perquè en els temps que corren en la mesura que formen part del mateix vaixell seria bastant absurd que ens dediquéssim a disparar a aquest vaixell”. Artur Mas ha celebrat l’actitud de col·laboració de l’alcalde de Sabadell “inspirada per la lleialtat institucional, però sobretot pel bé comú i l’interès general de país”.
 

3  

Imatges

Inauguració rotonda

Inauguració rotonda 537

Inauguració museu

Inauguració museu 460

Visita Ajuntament

Visita Ajuntament 421