Cultura

Quatre grups catalans actuen al festival Eurosonic Noorderslag, amb el suport del Departament de Cultura

Quatre grups catalans actuen al festival Eurosonic Noorderslag, amb el suport del Departament de Cultura

query_builder   11 gener 2012 10:35

event_note Nota de premsa

Quatre grups catalans actuen al festival Eurosonic Noorderslag, amb el suport del Departament de Cultura

  • Els grups seleccionats són Mujeres, Za!, Muchachito Bombo Infierno i The Suicide of Western Culture (TSOWC)
  • Eurosonic Noorderslag és una de les plataformes més importants de presentació, intercanvi i promoció en l’àmbit de la música europea
  • Els quatre grups catalans també formaran part del projecte europeu ETEP, que pretén afavorir la circulació del talent musical europeu
Els grups catalans Mujeres, Za!, Muchachito Bombo Infierno i The Suicide of Western Culture (TSOWC) actuaran al festival Eurosonic Noorderslag, que té lloc a Groningen (Països Baixos) des d’avui i fins al 14 de gener. Els quatre grups seleccionats compten amb el suport de l’Institut Català de les Empreses Culturals (ICEC) del Departament de Cultura.
 
Eurosonic Noorderslag és una de les plataformes més importants de presentació, intercanvi i promoció en l’àmbit de la música europea. En l’edició d’enguany hi participen 2.800 programadors i hi ha acreditats més de 160 mitjans de comunicació. Això garanteix la màxima visibilitat dels artistes i ofereix a la indústria musical catalana una oportunitat per promocionar els seus artistes arreu d’Europa.
 
 
El projecte europeu ETEP
Aquests quatre grups catalans, pel fet d’estar programats a Eurosonic Noorderslag, passaran a formar part del programa European Talent Exchange Program (ETEP). Aquest projecte, subvencionat per la Comissió Europea, té com a objectiu promoure i donar suport a la circulació del talent musical europeu a través de 70 festivals per tot el continent.
 
La participació al projecte ETEP permetrà als grups catalans fer circular la seva música i incrementar les seves oportunitats de promoció en un mercat tradicionalment dominat per americans i anglosaxons. Així mateix, la participació representarà un increment de les vendes (en forma de música en viu, de CD  o descàrregues d’Internet) del producte musical dels grups i de les actuacions fora del territori de procedència.