Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació

El conseller Pelegrí viatja al Líban per cooperar en matèria agroforestal

query_builder   11 gener 2012 12:43

event_note Nota de premsa

El conseller Pelegrí viatja al Líban per cooperar en matèria agroforestal

Fotografia del moment de la signatura de l'acord
Fotografia del moment de la signatura de l'acord
Aquest matí ha signat un acord per al desenvolupament de tasques d’assessorament i transferència tecnològica de gestió forestal sostenible
 
El conseller  d'Agricultura, Ramaderia, Pesca, Alimentació i Medi Natural, Josep Maria Pelegrí, ha iniciat un viatge al Líban per explorar noves vies de col·laboració i transferència tecnològica en l’àmbit del món rural i agroforestal. En el marc d’aquest viatge, el conseller s’ha reunit aquest matí amb diferents ministres del govern libanès i ha signat un acord entre el Centre Tecnològic Forestal de Catalunya (CTFC), el Ministeri d’Agricultura del Líban i la Young Men’s Christian Association of Lebanon (YMCA) per a la realització del projecte sobre Eines per a la Gestió Sostenible i Conservació de Quercus calliprinos al Líban.
 
El conseller viatja acompanyat per la directora del CTFC, Glòria Domínguez, i el director de cooperació internacional, David Solano, es reunirà amb diferents ministres del govern libanès, entre ells, el ministre d’Agricultura del Líban,  Dr. Hussein Hajj Hassan. També es reunirà amb el ministre d’Energia i Recursos Hídrics, el de Medi Ambient, el d’Afers Socials, el d’Afers Estrangers i el de Sanitat.
 
Durant el viatge, també s’inaugurarà la Casa del Bosc Ayto, el projecte de biomassa per a l’escola i la unitat de calefacció per biomassa de KarmSaddeh. També participarà en una taula rodona sobre la gestió dels recursos del medi rural com a font de treball per al desenvolupament sostenible en el marc de globalització dels mercats. En aquesta taula rodona es farà una presentació d’experiències d’èxit dutes a terme a Catalunya. 
 
Acord de recerca de la gestió de biomassa sostenible
 
En el marc d’aquest viatge, i seguint amb els projectes de cooperació establerts entre les entitats des de fa un parell d’anys, s’ha sigat un acord de col·laboració entre el CTFC, el Ministeri d’Agricultura del Líban i la Young Men’s Christian Association of Lebanon (YMCA) per a la realització del projecte sobre Eines per a la Gestió Sostenible i Conservació de Quercus calliprinos al Líban.  Aquesta espècie autòctona de roure predomina en el 42% dels boscos frondosos del Líban i en cobreix la major part de les zones bioclimàtiques.
 
El ministre d’Agricultura del Líban, Dr. Hussein Hajj Hassan, va ser a Solsona el març de l’any passat, on va visitar el CTFC i se li van presentat projectes que es duen a terme en  boscos de muntanya mediterrània: conservació, silvopastoralisme, sistemes d’informació geogràfica i teledetecció, cultiu de plantes aromàtiques i medicinals, gestió forestal sostenible i planificació i modelització del risc d’incendi.  En aquesta visita, va estar acompanyat per membres del seu ministeri i de Young Men's Christian Association (YMCA), l’ONG que col·labora amb el CTFC en la realització dels projectes que es duen a terme en aquell país.

2  

Fitxers adjunts

Fotografia de la trobada amb el ministred'Agricultura

Fotografia de la trobada amb el ministred'Agricultura
JPG | 236

Fotografia de la signatura de l'acord

Fotografia de la signatura de l'acord
JPG | 181