Treball, Afers Socials i Famílies

Nova seu del Departament

Benestar Social i Família trasllada la seva seu central com a mesura d'austeritat i per optimitzar els espais buits propietat de la Generalitat

query_builder   12 gener 2012 09:59

event_note Nota de premsa

Benestar Social i Família trasllada la seva seu central com a mesura d'austeritat i per optimitzar els espais buits propietat de la Generalitat

El trasllat a la nova seu suposarà un estalvi anual de 5 milions d’euros
Nova seu del Departament
El conseller de Benestar Social i Família, Josep Lluís Cleries, ha anunciat avui el trasllat de la seu central del Departament, situada a la Plaça Pau Vila de Barcelona, a un edifici propietat de la Generalitat, al districte de Sant Martí. El motiu, tal com ha explicat el conseller, respon a “la voluntat d’adoptar mesures d’austeritat, optimitzar al màxim els recursos disponibles i els espais buits propietat de la Generalitat i millorar, així, la situació financera de la nostra administració”.
 
El Palau de Mar, edifici en el qual es troba actualment situada la seu de Benestar Social i Família, té un cost de lloguer anual de més de 5 milions d’euros.
 
La Generalitat té en propietat un edifici d’oficines al Passeig del Taulat  266-270, adquirit pel govern el mes de gener de 2006, per un preu de compra de 65 milions d’euros, que no ha estat mai ocupat. Tal com ha explicat el conseller Cleries, “després de comprovar que l’edifici del Passeig del Taulat compleix els requisits exigibles per acollir amb comoditat les 700 persones que treballen a l’actual seu del Departament, és una decisió lògica un trasllat que suposa un estalvi dels més de 5 milions d’euros anuals de lloguer”.
 
L’edifici de Passeig del Taulat és un edifici d’oficines per estrenar, construït l’any 2004. Consta de planta soterrani, planta baixa, 21 plantes superiors destinades a ús d’oficina i la planta coberta. La superfície construïda és de 16.765,33 m2, de la qual 10.200,82 m2 són superfície útil destinada a oficines.
 
Encara que l’edifici està acabat, cal portar a terme diversos treballs d’adequació i d’adaptació per a l’accessibilitat de tots els espais, per la qual cosa es calcula que el trasllat definitiu es podrà fer efectiu en poc més d’un any.
 
El conseller Cleries ha comunicat a totes les persones que treballen a la seu central del Departament aquest canvi i ha afirmat que “personalment considero aquesta iniciativa un nou repte i un incentiu per a tots els professionals que venim prestant els nostres serveis a Palau de Mar” i ha convidat tots els treballadors i treballadores a “tirar endavant amb èxit aquests canvis”.

1  

Imatges

Nova seu del Departament de Benestar Social i Família

Nova seu del Departament de Benestar Social i Família 242