Salut

El conseller de Salut, Boi Ruiz, inaugura un nou centre de diàlisi a Barcelona

El conseller de Salut, Boi Ruiz, inaugura un nou centre de diàlisi a Barcelona

query_builder   12 gener 2012 13:35

event_note Nota de premsa

El conseller de Salut, Boi Ruiz, inaugura un nou centre de diàlisi a Barcelona

El nou centre donarà servei a pacients de l'Hospital del Mar i la Fundació Puigvert. Compta amb 35 llocs d’hemodiàlisi i capacitat per atendre més de 200 pacients.

Gràcies a la incorporació dels últims avenços en el tractament de la insuficiència renal crònica, el centre ofereix als pacients una atenció global i integrada per millorar la qualitat de vida, controlar la malaltia i facilitar la integració familiar, social i professional.
Acte d'inauguració
El conseller de Salut, Boi Ruiz, ha inaugurat avui el centre de diàlisi que donarà servei als pacients renals de l'Hospital del Mar i la Fundació Puigvert. El nou equipament, situat al carrer del Consell de Cent, 581, de Barcelona, correspon al trasllat del centre de diàlisi que estava situat al carrer de Jules Verne, 3-5.

L’equipament, concertat amb el Servei Català de Salut i pertanyent a la companyia Fresenius Medical Care, compta amb 35 llocs d’hemodiàlisi i capacitat per atendre més de 200 pacients. El nou centre incorpora la tecnologia més avançada en teràpia renal substitutiva amb procediments automatitzats per simplificar el tractament dels pacients.

La diàlisi és un tipus de teràpia de reemplaçament renal per substituir les funcions perdudes del ronyó sa. Es tracta, per tant, d'un tractament imprescindible per mantenir amb vida el pacient amb insuficiència renal avançada. L'hemodiàlisi és el tractament més estès. Els pacients en tractament amb tècniques substitutives aconsegueixen la depuració de la sang i eliminar els residus metabòlics de l'organisme que els ronyons no poden eliminar.


Malaltia renal a Catalunya
 
Segons el Registre de Malalts Renals de Catalunya, el nombre de persones amb insuficiència renal crònica supera les 8.000, i prop del 45% reben tractament d’hemodiàlisi. La mitjana d’edat dels pacients tractats se situa en els 63 anys.

La incidència de la malaltia renal crònica, associada a l'envelliment de la població, l'obesitat i la presència de diabetis o hipertensió arterial, continua mostrant una tendència creixent en els darrers anys. El tractament mitjançant hemodiàlisi ha disminuït molt lleugerament en els darrers anys (ha passat del 46,4% dels pacients amb insuficiència renal crònica l’any 2007 al 45,4% l’any 2009), en haver-se incrementat també lleugerament la proporció de pacients trasplantats o amb diàlisi peritoneal.

Les innovacions realitzades en les tècniques de diàlisi (hemodiàlisi i diàlisi peritoneal) i en els tractaments farmacològics han fet millorar notablement la qualitat de vida dels pacients i han aconseguit augmentar la seva esperança de vida.