Empresa i Coneixement

El conseller d'Empresa i Ocupació, F. Xavier Mena, visita les empreses Tèxtil Olius-Fytisa i ALGABAEN SL i el centre CEDRICAT al Solsonès

query_builder   12 gener 2012 19:06

event_note Nota de premsa

El conseller d'Empresa i Ocupació, F. Xavier Mena, visita les empreses Tèxtil Olius-Fytisa i ALGABAEN SL i el centre CEDRICAT al Solsonès

 
  • Acompanyat de la directora dels serveis territorials del Departament a la Catalunya Central, Bàrbara Minoves, el conseller ha visitat també l’Ajuntament de Solsona i el Consell Comarcal del Solsonès, on ha mantingut reunions de treball amb els principals representants d’aquestes institucions.

 El conseller d’Empresa i Ocupació, F. Xavier Mena, acompanyat de la directora dels serveis territorials del Departament a la Catalunya Central, Bàrbara Minoves, ha visitat avui les empreses Tèxtil Olius- Fytisa i ALGABAEN SL i el centre CEDRICAT de la comarca del Solsonès.
 
El conseller ha iniciat la jornada al Solsonès a l’Ajuntament de Solsona, on ha mantingut una breu reunió amb l’alcalde del municipi, David Rodríguez, i la resta de membres del consistori. En acabat, el conseller s’ha traslladat al Consell Comarcal del Solsonès, per reunir-se amb el seu president, Joan Solà, i assistir a una recepció amb alcaldes de la comarca.
 
En aquets marc, el conseller F. Xavier Mena ha volgut assenyalar que la comarca del Solsonès compta amb “recursos en l’àmbit del turisme que són extraordinaris i absolutament reconeguts, però també en l’àmbit industrial o de les energies renovables”. Davant la conjuntura econòmica actual, “cal mirar el futur, i les oportunitats que vindran i també les que haurem de generar nosaltres”.
 
En aquest sentit, el conseller ha volgut deixar palès que el Govern i específicament el Departament “participarà, col·laborarà i treballarà colze a colze amb el Consell Comarcal i amb tots els ajuntaments de la comarca del Solsonès per dinamitzar l’activitat econòmica de la zona tant pel què fa al sector industrial, el sector del comerç, el turístic, l’energètic i el de les telecomunicacions”.  Ha explicat que mes enllà de les connexions físiques “hem de desplegar el més aviat possible una xarxa de fibra òptica  al territori, condició imprescindible avui, per desenvolupar qualsevol activitat empresarial”.

El conseller d’Empresa i Ocupació, F. Xavier Mena, ha defensat les polítiques econòmiques i pressupostàries que el Govern esta implementant i s’ha mostrat confiat en que “al llarg d’aquest any la reforma dels sistema financer permetrà tornar a fer fluir el crèdit, fet que permetrà que a poc a poc es recuperi la confiança  empresarial i la dels emprenedors,  generant ocupació i redreçant i capgirant aquesta situació d’atzucac econòmic”.
 
Finalitzades les reunions amb les principals institucions locals i comarcals, el conseller F. Xavier Mena ha iniciat una ronda de visites per diferents empreses del Solsonès.  
 
En primer lloc s’ha desplaçat a la factoria Fieltros y Tejidos Industrials Olius-Fytisa, una empresa del sector tèxtil amb més de 160 anys d’història, que des de fa 50 anys està especialitzada en teles sense teixir. Al 2007 va obrir una seu del grup a Bèlgica. L’empresa, que té 130 treballadors, treballa no només per al sector de la confecció sinó també per a sectors tan diversos com el de l’automòbil —fabricació de revestiments i peces d’automoció—, cosmètica —teles per a la depilació amb cera tèbia—,  o el del calçat a més d’altres aplicacions industrials i comercials.
 
El conseller també ha visitat les instal·lacions el Centre de Desenvolupament Rural Integrat de Catalunya(CEDRICAT). Aquesta entitat té com a objectiu generar projectes i actuacions d’assistència tècnica i assessorament per tal de contribuir al desenvolupament i a la dinamització dels territoris rurals, i/o de muntanya, zones desafavorides i altres territoris amb interessos comuns.
 
Posteriorment, i ja a Sant Llorenç de Morunys, el conseller ha visitat l’empresa Algabaen SL, un projecte pilot innovador de cogeneració de baixa potència en biomassa forestal. El conseller ha finalitzat la visita al Solsonès amb un dinar de treball amb empresaris de la comarca.

4  

Fitxers adjunts

El conseller F. Xavier Mena en la reunió amb el consistori de Solsona

El conseller F. Xavier Mena en la reunió amb el consistori de Solsona
JPG | 563

El conseller F. Xavier Mena amb els membres del Consell Comarcal del Solsonès

El conseller F. Xavier Mena amb els membres del Consell Comarcal del Solsonès
JPG | 452

El conseller F: Xavier Mena en la visita a Fytisa

El conseller F: Xavier Mena en la visita a Fytisa
JPG | 463

El conseller F: Xavier Mena en la visita a l'empresa Algabaen SL

El conseller F: Xavier Mena en la visita a l'empresa Algabaen SL
JPG | 438