Direcció General de Comunicació

Homs recorda que els pressupostos no poden prosperar si no es retiren esmenes a la totalitat a la llei d'acompanyament

query_builder   15 gener 2012 14:21

event_note Nota de premsa

Homs recorda que els pressupostos no poden prosperar si no es retiren esmenes a la totalitat a la llei d'acompanyament

 

  • El portaveu del Govern demana “responsabilitat recíproca” als partits de l’oposició

El portaveu del Govern i secretari general de la Presidència, Francesc Homs, ha recordat aquest migdia a Taradell, en el marc de la Festa dels Tonis 2012, que els pressupostos de la Generalitat per l’any que ve no prosperaran si continuen vives esmenes a la llei d’acompanyament dels comptes. En aquest sentit, segons Homs, que el PP hagi anunciat que no presentarà l’esmena a la totalitat als pressupostos de l’any que ve és una “acció de responsabilitat que val la pena subratllar i aplaudir”, tot i que el portaveu assegura que falta donar un pas més. Segons Homs, “sense la llei d’acompanyament els pressupostos no es poden aprovar tal i com estan plantejats”. El portaveu recorda que si el Govern no pot tirar endavant els comptes correspondria convocar eleccions anticipades, el que seria “un entrebanc” per la situació actual del país. Homs ha dit que la convocatòria d’eleccions s’ha de contemplar ”amb tota naturalitat, no com una amenaça sinó com una constatació d’un fet” ja que un Govern sense pressupostos no pot treballar.
 
El portaveu ha dit que el Govern no demana a les forces polítiques un aplaudiment o una adhesió sinó que “es deixin prendre les decisions que cal prendre” perquè són “difícils i necessàries” i ha apel·lat a “un elemental sentit de responsabilitat recíproca”. Homs ha afegit que el fet que el PSC ja hagi anunciat que presentarà una esmena a la totalitat fa constatar que “sembla que els socialistes estiguin més pendents de les seves qüestions internes que de la situació que viu el país”.
 
D’altra banda, Homs ha confirmat que es produirà a finals de mes o a inicis de febrer una reunió entre el president de la Generalitat, Artur Mas, i el president del govern espanyol, Mariano Rajoy. En aquesta trobada, es tractaran temes com la situació de l’economia del país i també qüestions com el pacte fiscal i l’autogovern de Catalunya, instruments sense els quals, segons Homs, “el país és impossible que se’n pugui sortir tal i com correspondria”.
 
Quant a les recents mesures que el govern espanyol està adoptant, el portaveu ha recordat que “el Govern fa molt temps que està al capdavant per complir amb l’objectiu de dèficit” i ha recordat que és necessari que “les regles europees es compleixin”. Pel que fa a la possibilitat que es privatitzi la gestió d’algunes televisions autonòmiques, Homs ha dit que aquesta no és una possibilitat que es contempla per Catalunya i ha dit que “el servei públic dels mitjans de la Corporació Catalana és essencial”.
 
Francesc Homs ha fet aquestes declaracions en el marc de la Festa dels Tonis 2012 de Taradell, a la comarca d’Osona. Segons el portaveu, aquesta festa demostra “la imaginació, la perseverança i la feina ben feta de la societat civil”, valors que assegura que ens porten a pensar que “col·lectivament ens en sortirem”.

4  

Imatges

Fotografia 1: Francesc Homs a la Festa dels Tonis de Taradell.

Fotografia 1: Francesc Homs a la Festa dels Tonis de Taradell. 843

Fotografia 2: Francesc Homs a la Festa dels Tonis de Taradell.

Fotografia 2: Francesc Homs a la Festa dels Tonis de Taradell. 4199

Fotografia 3: Francesc Homs a la Festa dels Tonis de Taradell.

Fotografia 3: Francesc Homs a la Festa dels Tonis de Taradell. 1002

Fotografia 4: Francesc Homs a la Festa dels Tonis de Taradell.

Fotografia 4: Francesc Homs a la Festa dels Tonis de Taradell. 338