Territori i Sostenibilitat

Territori prorrogarà l'execució de la Llei de Barris per garantir el compliment de les inversions previstes pels municipis

query_builder   17 gener 2012 17:24

event_note Nota de premsa

Territori prorrogarà l'execució de la Llei de Barris per garantir el compliment de les inversions previstes pels municipis

  • A petició dels ajuntaments, s’està tramitant una pròrroga de fins a 4 anys perquè els municipis beneficiats per la Llei puguin realitzar les inversions previstes.
  • L’aplicació de la Llei no s’atura i es treballarà per sanejar el deute existent amb els ajuntaments al llarg d’aquest any.
 
El Departament de Territori i Sostenibilitat prorrogarà l’execució de la Llei de Barris i treballarà per eixugar el deute generat des de l’any 2009. Des de la Secretaria d’Habitatge i Millora Urbana s’ha buscat una solució per fer front a la preocupació manifestada pels ajuntaments sobre la impossibilitat de continuar executant les obres programades, bé per les dificultats econòmiques municipals o per la impossibilitat de finançament.
 
Aprovar la possibilitat de pròrroga en l’execució de les inversions previstes,  beneficia les dues parts, ja que permet adaptar el ritme d’inversions a la realitat pressupostària de la Generalitat i els ajuntaments.
 
L’aprovació de la modificació del Reglament que desenvolupa la Llei de Barris, que ha de possibilitar aquesta pròrroga està en tramitació, i tot just aquesta darrera setmana ha finalitzat el període d’al·legacions.
 
Durant aquest 2012 es treballarà per eixugar el deute pendent amb els ajuntaments corresponent a les subvencions per aplicació de la Llei de
Barris. Aquest deute es ve generant des de l’any 2009, quan les quantitats justificades pels municipis van quedar molt per sobre dels recursos pressupostaris disponibles. Situació que s’ha repetit al llarg dels anys 2010 i 2011.
 
En aquest sentit, cal recordar que des de l’any 2004 s’han tret convocatòries anuals de la Llei de Barris per un import de 99 milions d’euros a l’any. Les convocatòries dels anys 2009 i 2010 només van comptar amb 49 milions d’euros pressupostats, tot i que calia fer front als pagaments de les certificacions presentades per les convocatòries resoltes ininterrompudament des del 2004, per la qual cosa les prórrogues que sol·liciten ara els ajuntaments han de servir per eixugar aquest deute contret els anys anteriors.

1  

Fitxers adjunts

Nota de premsa

Nota de premsa
PDF | 38