Interior

El conseller i l'alcalde de Salt valoren positivament el descens de delictes i faltes gràcies al treball conjunt dels cossos policials i a l'augment d'efectius

query_builder   20 gener 2012 14:54

event_note Nota de premsa

El conseller i l'alcalde de Salt valoren positivament el descens de delictes i faltes gràcies al treball conjunt dels cossos policials i a l'augment d'efectius

* El conseller i l’alcalde han signat també un conveni per a l'ampliació i cessió d'ús compartit de les instal·lacions de la comissaria conjunta per als Mossos d'Esquadra i la Policia Local de Salt
Foto Junta Seguretat Local Salt
El conseller d'Interior, Felip Puig, ha assistit avui a la reunió de la Junta Local de Seguretat de Salt, que ha tingut lloc a l’Ajuntament del municipi i ha presidit l'alcalde, Jaume Torramadé.
 
El conseller i l'alcalde han destacat la importància del treball conjunt entre els Mossos d'Esquadra i la Policia Local del municipi i de l'increment del nombre d'efectius al municipi i a l’ABP de Girona, que ha permès el descens dels fets delictius a Salt. Segons ha explicat el conseller, "al municipi de Salt els indicadors són més que esperançadors amb una disminució anual del 25% de delictes i faltes durant l'any 2011, i una disminució del 31 % en el quart trimestre respecte a l’any anterior".
 
Per Puig, "la disminució pràcticament en tots els fronts de delictes i faltes és més que positiva", tot i que apunta que "això no vol dir que puguem tenir per determinades circumstàncies algun repunt". "Aquesta és una tendència que no ens pot fer baixar la guàrdia ni pensar que ja hem assolit el què ens havíem proposat", ha afegit".
Amb aquestes dades, el conseller ha dit que "amb una perspectiva àmplia de país i una visió local de Salt, hi ha marge per l’esperança i hi ha solucions per atacar la multireincidència i la gestió de la diversitat, que inquieta molta gent".
 
Per la seva banda, l’alcalde ha explicat que "el descens mostra que la línia de treball de les diferents policies i institucions és l'adequada". Torramadé s'ha congratulat també de "l'estreta col·laboració de tots els cossos policials i de la feina de la fiscalia i la judicatura", de les quals ha dit que "s’obren vies de diàleg per millorar la seguretat i convivència en el nostre municipi”.
 
A la Junta Local de Seguretat també hi han assistit el delegat territorial del Govern de la Generalitat a Girona, Eudald Casadesús, el director general d’Administració de Seguretat, Andreu Joan Martínez, el sotsdirector dels serveis territorials d’Interior a Girona, Albert Ballesta, el sotscap dels Mossos d'Esquadra de la Regió Policial Girona, Xavier Gámez, i l'inspector de la Policia Local de Salt, Antoni Marco, entre d'altres autoritats.
 
Prèviament a la Junta, el conseller i l’alcalde han signat avui el conveni que permetrà l'ús compartit entre la Policia Local i els Mossos d'Esquadra de l'edifici de la nova comissaria del municipi, situada al Pla de Salt.
 
L'objectiu és seguir cooperant i col·laborant per facilitar les tasques policials, un factor que tant el Departament d'Interior com l'Ajuntament valoren molt positivament, donat que això representa una millora de la prestació del servei públic de seguretat ciutadana.
 
Amb aquesta signatura es formalitza així el funcionament conjunt d'una oficina d'atenció al ciutadà dels Mossos amb la Policia Local, que actuarà com a comissaria de districte i que representa un pas més per a la integració dels serveis policials, donada la demografia del municipi de Salt, que requereix de la continuació de la presència policial.
 
L'Ajuntament de Salt es compromet a cedir a la Generalitat l'ús compartit de les instal·lacions de la nova comissaria, de manera gratuïta i per un termini de 45 anys, prorrogables amb un límit de fins a 4 pròrrogues anuals.
 
Els costos de les obres i instal·lacions del projecte d'ampliació i reforma, i de l'equipament de la comissaria conjunta aniran a càrrec del Departament d'Interior. El projecte tindrà un pressupost màxim de 715.683,61 euros i un termini d'execució de 9 mesos.
 
L'Ajuntament redactarà i aprovarà, en un termini màxim de dos mesos, el projecte d'ampliació i reforma de la Comissaria de la Policia Local per a l'ús compartit, redacció que serà pagada pel Departament d'Interior.
 
Interior es responsabilitza també de la direcció d'obres i de la direcció d'execució de les obres. El cost de les despeses de subministrament de serveis a la comissaria anirà a càrrec tant d'Interior com de l'Ajuntament de Salt.

2  

Imatges

Foto Junta Local de Seguretat Salt

Foto Junta Local de Seguretat Salt 6190

Foto conveni comissaria Salt

Foto conveni comissaria Salt 5251