Mossos d'Esquadra

Els Mossos d'Esquadra comissen una partida de 30.000 paquets de tabac de contraban a Badalona

El tabac comissat no portava el corresponent segell d'haver abonat les taxes respectives, el valor aproximat en el mercat hagués resultat proper als 128.000 €

query_builder   26 gener 2012 08:31

event_note Nota de premsa

Els Mossos d'Esquadra comissen una partida de 30.000 paquets de tabac de contraban a Badalona

El tabac comissat no portava el corresponent segell d'haver abonat les taxes respectives, el valor aproximat en el mercat hagués resultat proper als 128.000 €

 
Agents de la Policia de la Generalitat - Mossos d'Esquadra de la comissaria de Badalona van detenir divendres de la setmana passadaJavier E.A., de 42 anys d’edat, de nacionalitat espanyola i veí de Navarra, com a presumpte autor d’un delicte de contraban de tabac.
 
Els mossos van rebre un avís d’un ciutadà que alertava d’un vehicle amb quatre ocupants amb actitud sospitosa, estacionat al polígon industrial de Montsolís de Sant Adrià de Besòs. Immediatament, una patrulla de paisà es va desplaçar al lloc i, un cop localitzat el vehicle, es va decidir mantenir una vigilància discreta per tal d’esbrinar què estaven fent aquestes persones.
 
Moments després va arribar al lloc una furgoneta que va estacionar a uns metres del lloc i posteriorment el seu conductor es va apropar al vehicle esmentat i va contactar amb els seus ocupants. A partir d’aquest punt es decideix identificar aquestes persones per part d’una patrulla uniformada, moment que és aprofitat pel conductor de la furgoneta per intentar fugir del lloc, per bé que és interceptat ràpidament pel vehicle de paisà que mantenia la seva vigilància.
 
Un cop aturada, els agents van verificar la zona de càrrega de la furgoneta, en la que van trobar 60 caixes amb  50 cartrons de tabac, amb un total de 30.000 paquets, sense el segell corresponent conforme haurien estat abonades les taxes corresponents als impostos sobre el tabac. S’estima que el seu valor aproximat en el mercat hauria resultat d’uns 127.500 €.
 
El detingut va passar a disposició del jutjat d’instrucció núm. 3 en funcions de guàrdia de Badalona el passat 21 de gener de 2012, i el jutge en va decretar la llibertat amb càrrecs.
  
Els Mossos d’Esquadra continuen realitzant gestions conduents a poder establir la procedència i destinació final de la mercaderia, així com d’altres aspectes de rellevància policial en el marc d’aquesta investigació.
 
 
Àrea de Comunicació,
Granollers,  26 de gener de 2012

1  

Imatges

Foto tabac

Foto tabac 1488