Salut

El Govern de Catalunya entra a formar part de l'associació internacional de departaments de salut regionals EUREGHA

query_builder   26 gener 2012 11:10

event_note Nota de premsa

El Govern de Catalunya entra a formar part de l'associació internacional de departaments de salut regionals EUREGHA

L’objectiu d’EUREGHA és aconseguir més participació dels agents regionals i locals en la formulació de polítiques sanitàries.
El Govern de la Generalitat de Catalunya va aprovar el passat dimarts, 24 de gener, l’Acord pel qual s’autoritza la participació del Departament de Salut en l’associació internacional sense ànim de lucre European Regional and Local Health Authorities, ASBL EUREGHA (Autoritats Sanitàries Regionals i Locals Europees) i se n’aproven els Estatuts.
 
L’associació EUREGHA espera assolir un alt grau de col·laboració entre les autoritats regionals i locals europees, en el marc de les polítiques relacionades amb la salut pública i l’assistència sanitària. A més, pretén establir una col·laboració estreta amb les institucions de la Unió Europea i amb les organitzacions internacionals i públiques relacionades amb l’àmbit sanitari mundial.
 
La xarxa EUREGHA es va crear l’any 2006 amb la finalitat d’aconseguir més participació dels agents regionals i locals en la formulació de polítiques sanitàries. Les activitats desenvolupades des de la seva creació i la creixent presència de les autoritats regionals i locals a la Unió Europea posen de manifest la necessitat de donar entitat jurídica a la xarxa mitjançant la creació d’una associació sense ànim de lucre, amb seu a Brussel·les.
 
Aquesta entitat donarà continuïtat a les activitats ja endegades i ampliarà la seva tasca a noves actuacions, com poden ser la participació en projectes de la Unió Europea o l’organització de programes d’intercanvi d’experts regionals.