Delegació a Girona

El delegat del Govern visita l'Ajuntament de Campdevànol i es reuneix amb l'alcalde

La construcció de la nova escola i el desenvolupament econòmic del poble, temes principals de la reunió

query_builder   26 gener 2012 17:10

event_note Nota de premsa

El delegat del Govern visita l'Ajuntament de Campdevànol i es reuneix amb l'alcalde

La construcció de la nova escola i el desenvolupament econòmic del poble, temes principals de la reunió

També ha visitat el Centre de conservació de carreteres de la Vall de Bianya, que es prepara per a l’arribada de les baixes temperatures
Visita a Campdevànol
Visita a Campdevànol
El delegat del Govern, Eudald Casadesús, ha visitat aquest matí Campdevànol i s’ha reunit a l’Ajuntament amb l’alcalde de la població, Joan Manso, i els regidors del consistori. En la reunió s’ha tractat sobre diversos temes, especialment la nova escola i el desenvolupament econòmic de la vila. El delegat ha explicat que durant el 2012 es farà la redacció del projecte de l’Escola Pirineu i que entén aquesta infraestructura com a prioritària pel municipi.
 
Durant la reunió també s’ha tractat sobre la situació de Comforsa, de qui s’ha destacat la voluntat ferma de la nova direcció de consolidar l’empresa, i també sobre l’Hospital de Campdevànol, en què s’ha remarcat que el 2012 serà molt més estable. El delegat ha afegit que “vull agrair la disposició del l’equip de govern municipal, que és jove, al servei públic en uns moments de dificultat en què tots hem de fer esforços.” Un cop acabada la reunió, han visitat el solar on anirà ubicada la nova escola i, finalment, la Llar d’infants municipal El Barrufet.
 
Posteriorment, el delegat del Govern, acompanyat pel director dels Serveis Territorials de Territori i Sostenibilitat, Josep Cortadellas, ha visitat el Centre de conservació de carreteres de la Vall de Bianya, un centre que es prepara ara pels mesos de major activitat per tal de mantenir les carreteres de la Garrotxa, el Ripollès i una part de la Cerdanya transitables. En total, al Centre de Bianya li correspon el seguiment de prop d’uns 300 km, dels quals la majoria estan per sobre dels 400 metres d’altitud.
 
Durant l’any 2011, la Generalitat, a través dels tres centres de conservació de carreteres, ha realitzat 54 actuacions hivernals, 10 de les quals al Centre de Bianya. Cal destacar, en aquest sentit, que més del 10% de les actuacions que ha realitzat aquest centre (93 en total) són per viabilitat hivernal, és a dir, per netejar la carretera de neu o per escampar la sal de manera preventiva o curativa, mentre que en els altres dos centres aquest percentatge no arriba al 5%. A més, en allò que respecte a la sal, durant el 2011 s’han consumit 1.044 tones de sal, la major part (751) al Centre de la Bianya.
 
En total, els tres centres de conservació de carreteres han realitzat durant l’any 2011  1.056 actuacions, ja sigui per neteja de neu, però també per accidents, per animals morts, esllavissament, tapar sots, tala d’arbres o pèrdua de càrrega. Totes aquestes actuacions fan referència a la xarxa viària de la Generalitat. El delegat del Govern ha volgut destacar l’esforç i dotació que destina la Generalitat a la seguretat de les carreteres.
 
Actuacions dels Centres de Conservació de Carreteres
Centres de les comarques gironines
 
Centres de Conservació 2011
 Sortides
 Viabilitat hivernal
 % viabilitat hiv.
 Consum de sal 
Vall de Bianya
      93  
                  10  
10,75 %
               751  
Vidreres
    525  
                  26  
4,9 %
                 75  
Girona
    438  
                  18  
4,1 %
               219  
TOTAL 2011
  1.056  
                  54  
 
             1.044  
 
 

2  

Fitxers adjunts

FOTO1: Visita a Campdevànol

FOTO1: Visita a Campdevànol
JPG | 1477

FOTO 2: Visita al Parc de Conservació de Carreteres de La Vall de Bianya

FOTO 2: Visita al Parc de Conservació de Carreteres de La Vall de Bianya
JPG | 1361