Treball, Afers Socials i Famílies

Foto mini

El conseller Cleries inaugura les noves instal·lacions del Centre de Desenvolupament Infantil i Atenció Precoç del Bages

query_builder   26 gener 2012 18:46

event_note Nota de premsa

El conseller Cleries inaugura les noves instal·lacions del Centre de Desenvolupament Infantil i Atenció Precoç del Bages


Els darrers 6 anys la xifra d’infants i famílies ateses gairebé s’ha duplicat, passant de 435 el 2005 a 875 l’any 2011

Cleries insisteix que “en moments de crisi si alguna cosa hem de preservar és l’estat del benestar”
Foto

El conseller de Benestar Social i Família, Josep Lluís Cleries, ha inaugurat avui les noves instal·lacions del Centre de Desenvolupament Infantil i Atenció Precoç (CDIAP) del Bages, a la ciutat de Manresa.

Els CDIAP són centres públics i gratuïts adreçats a infants de 0 a 6 anys que presenten algun trastorn en el desenvolupament o es troben en risc de patir-lo. Des del servei es treballa per eliminar o disminuir els efectes d’aquests trastorns mitjançant el tractament més adequat a cada cas, amb actuacions que abasten l'àmbit sanitari, social i educatiu.

El conseller ha destacat que el CDIAP del Bages “és un exemple de la direcció que volem donar a les polítiques socials, posant en el centre les persones”. Cleries ha destacat la “qualitat professional i humana” de les persones que hi treballen i ha insistit que “en moments de crisi si alguna cosa hem de preservar és l’estat del benestar”. “És veritat que ara no podem córrer tant com voldríem en la construcció del quart pilar de l’estat del benestar, que són els serveis socials”, ha afegit, “però hem de seguir avançant i els sacrificis que la situació econòmica ens obliga a fer ara han de servir per no retrocedir en l’atenció a les persones”.
Cleries ha agraït, per tant, que “les entitats sumin esforços amb les administracions per garantir aquest avanç” i, sobretot, ha agraït que “també facin sacrificis”.

El CDIAP del Bages fins ara ha estat ubicat als pisos 1r i 2n del número 8 del carrer Pujolet de Manresa, uns locals cedits pel Consell Comarcal. L’augment de les necessitats en l’àmbit de l’atenció precoç va motivar que aquests espais quedessin insuficients i, en conseqüència, aquest servei es va haver de prestar temporalment en dos altres locals, situats al número 61 del carrer Guimerà, també de Manresa.

Tot això va fer necessari unificar la prestació del servei d’atenció precoç en un sol local de major superfície que reunís les adequades característiques de superfície, distribució d’espais i altres condicions tècniques que requereix el volum d’activitat del CDIAP del Bages. Per aquest motiu, el Departament de Benestar Social i Família, a través de l’Institut Català d’Assistència i Serveis Socials (ICASS), va atorgar una subvenció al Consell Comarcal del Bages perquè pogués adquirir el nou local.

El CDIAP del Bages està gestionat per l’Associació Montserrat Claret Arimany, una entitat privada d’iniciativa social sense ànim de lucre, que té un àmbit territorial comarcal. Al servei hi treballen 25 professionals, dirigits per una coordinadora: 12 psicòlegs i psicòlogues, 1 neuropediatre, 1 logopeda, 1 treballador o treballadora  social, 4 fisioterapeutes, 1 pedagog o pedagoga, 1 psicomotricista, 2 persones per a administració i gestió, 1 supervisor o supervisora i 1 terapeuta familiar.

Els darrers 6 anys la xifra d’infants i famílies ateses gairebé s’ha duplicat, passant de 435 el 2005 a 875 l’any 2011.


2005    435 atesos
2006    528 atesos
2007    625 atesos
2008    676 atesos
2009    751 atesos
2010    804 atesos
2011    875 atesos

El 2010 s’hi van prestar, en total, més de 29.000 hores d’atenció, una xifra que es preveu que augmenti un 9% aquest 2012.

2  

Imatges

Imatge de la inauguruació (Marc Sixto)

Imatge de la inauguruació (Marc Sixto) 154

Imatge de la inauguració (Marc Sixto)

Imatge de la inauguració (Marc Sixto) 177