Interior

Imatge UMOPC

Demà dissabte, a partir de les 10.00 hores fins a les 14.30 hores

El Departament d'Interior serà present demà a la III Trobada de Vehicles Policials i de Seguretat Pública a Sant Fruitós de Bages

query_builder   27 gener 2012 12:10

event_note Nota de premsa

Demà dissabte, a partir de les 10.00 hores fins a les 14.30 hores

El Departament d'Interior serà present demà a la III Trobada de Vehicles Policials i de Seguretat Pública a Sant Fruitós de Bages

  • Es podran veure vehicles històrics de Bombers de la Generalitat, de Mossos d’Esquadra, i la Unitat Mòbil de Protecció Civil UMOPC de la Direcció General de Protecció Civil, que presidirà l’exposició.
Imatge de la UMOPC
El Departament d’Interior participa, demà dissabte 28 de gener, a la III Trobada de vehicles de Policia i Seguretat Pública de Sant Fruitós de Bages. Aquest acte organitzat per la Policia Local de Sant Fruitós i la regidoria de Governació i Seguretat Pública, té la pretensió de crear un espai de trobada i d’intercanvi entre les diverses Policies i cossos de seguretat i emergències d’arreu i que els visitants puguin visitar una amplia varietat dels vehicles utilitzats pels cossos d’emergències.
 
Al llarg de l’avinguda de Sant Joan i la zona del Bosquet, hi haurà la mostra de vehicles; de policia, bombers, ambulàncies, ADF, serveis mèdics, de seguretat, voluntariat, etc.
 
Enguany, també es podrà veure i visitar la unitat mòbil de Protecció Civil UMOPC que presidirà l’exposició, acte com a coordinador de les emergències de Catalunya.
 
Hi haurà també una exposició comercial d’empreses col·laboradores relacionades amb material per la seguretat.
 
La unitat mòbil de Protecció Civil (UMOPC)
Aquest vehicle, de 4 m d’alçada i entre 9 i 10 de llargada, disposa d’un sistema hidràulic que permet desplegar-ne els laterals de forma automàtica i disposar, en pocs minuts, d’un centre de coordinació distribuït en dos espais principals: una sala operativa amb 5 posicions d’operador i una sala tècnica o de reunions. 
 
Les posicions de la sala operativa estan preparades amb les aplicacions i sistemes de comunicació de Bombers, Mossos, SEM, Agents Rurals, Creu Roja i Protecció Civil i poden adaptar-se a altres serveis que puguin actuar en l’emergència segons la necessitat.
 
La unitat disposa, entre d’altres, dels elements següents: xarxa d’informàtica, xarxa de telefonia, emissores de comunicació per ràdio, estació meteorològica, càmera de vigilància exterior amb visió d’infraroig, televisió per satèl·lit, receptor d’imatges d’helicòpter, impressores, plotter i megafonia exterior.
 
La unitat està dissenyada per funcionar de forma autònoma, amb independència de la xarxa elèctrica (disposa de dos generadors) i amb independència de la xarxa de comunicacions (disposa de comunicació per satèl·lit de veu i dades), cosa que permet garantir-ne el funcionament en qualsevol situació d’emergència.
 
Es pot activar en emergències de llarga durada o abast amb la participació de diferents cossos o serveis. Ha participat en emergències com l’incendi de La Riba el passat estiu o en els principals simulacres realitzats.
 
Participació dels Bombers de la Generalitat
Els Bombers de la Generalitat exposaran dos camions autobombes, un d’antic, el Chevrolet del 1936 (s’adjunta fotografia) que va ser la tercera adquisició de vehicles al parc de Bombers de Manresa i és una mostra històrica molt interessant, i un Iveco-Magirus del 1.993.
 
Participació dels Mossos d’Esquadra
Els Mossos d’Esquadra exposaran dos vehicles de la Divisió de Trànsit (una motocicleta BMW 1.200 i una furgoneta Mercedes Vito) i un cotxe Seat Altea de seguretat ciutadana de l’Àrea Bàsica Policial del Bages. Precisament, el cap de l’ABP del Bages, l’intendent Jordi Guillot, participarà a la taula rodona “La coordinació policial i els convenis de col·laboració”.