Servei Meteorològic de Catalunya

Fred i neu a cotes baixes

query_builder   28 gener 2012 15:01

event_note Nota de premsa

Fred i neu a cotes baixes

 
Les precipitacions afectaran al nord i est del país al llarg del cap de setmana, amb una cota de neu que baixarà fins els 200 o 300 metres.
 
Les temperatures tocaran fons la matinada de dilluns. Ambient de ple hivern.
El Servei Meteorològic de Catalunya informa que la pertorbació que ens afecta aquest cap de setmana arriba amb puntualitat, i creuarà Catalunya durant la propera nit i matinada. Darrera seu portarà una entrada d’aire fred que farà baixar les temperatures de manera notable, sobretot la nit de diumenge a dilluns, quan aquestes tocaran fons. Les mínimes d’aquest proper dilluns a la matinada podran voltar entre -10 i -5 ºC al Pirineu, entre -7 i -2 ºC al Prepirineu i a la depressió Central, entre  -4 i 1 ºC al prelitoral, i entre 0 i 5 ºC al litoral.
 
Pel que fa a les precipitacions, la tarda de dissabte s’esperen ruixats dispersos a l’interior del quadrant nord-est i a punts de la meitat nord del litoral i prelitoral. Seran intermitents i en general d’intensitat feble. Amb el pas de les hores, els ruixats s’aniran restringint al litoral i prelitoral central i a la Costa Brava, on encara podran continuar de matinada. La cota de neu començarà a l’entorn dels 800 metres, però anirà baixant fins als 500 metres a última hora de dissabte. La cota continuarà baixant durant la matinada de diumenge fins al voltant dels 300 o 400 metres, tot i que puntualment serà més baixa. Dissabte, de forma local, es podrien acumular més de 5 cm de neu per damunt dels 700 metres, mentre que diumenge es podrien acumular més de 2 cm de neu per damunt dels 400 metres.
 
A més, no es descarta que durant la tarda de diumenge es repeteixin alguns ruixats febles i aïllats al nord-est de Catalunya, amb una cota de neu que es podria situar a l’entorn dels 200 metres.
 
Independentment, al vessant nord del Pirineu, s’esperen nevades febles però continuades a partir de migdia de dissabte i durant la resta del cap de setmana. La cota de neu de neu en aquest sector s’iniciarà al voltant dels 800 metres, però dissabte al vespre ja acabarà nevant a qualsevol cota. S’acumularan més de 10 cm per sobre dels 800 metres.
 
A causa d’aquesta predicció, el Servei Meteorològic de Catalunya ha activat avisos de Situació Meteorològica de Risc per neu per avui i per demà.
 
La predicció a mitja termini indica que la propera setmana es mantindrà l’ambient fred, i fins i tot a mitja setmana pot anar en augment. A més, podran arribar noves pertorbacions que tornarien a portar neu a punts del nord del país.
 
 
Més informació a www.meteo.cat

1  

Fitxers adjunts

Nota premsa

Nota premsa
PDF | 96