Protecció Civil

Protecció Civil dóna per finalitzada la prealerta del Neucat

query_builder   29 gener 2012 20:33

event_note Nota de premsa

Protecció Civil dóna per finalitzada la prealerta del Neucat

  • El 112 ha rebut 57 trucades relacionades amb aquest episodi de neu
  • Es manté l’avís de vent per aquesta matinada al Pirineu i l’Alt Empordà, així com l’avís per Estat de la Mar
  • La previsió de nevades febles i locals en cotes baixes s’ha complert en indrets com Espolla i Cadaquès
 
La Direcció General de Protecció Civil (DGPC) dóna per finalitzada la prealerta del pla d’emergències per nevades a Catalunya (NEUCAT), d’acord amb les informacions del Servei Meteorològic de Catalunya (SMC) i que a hores d’ara no s’enregistren incidències importants.
 
El SMC ha finalitzat l’avís de situació meteorològica de risc per neu i confirma que
disminueixen progressivament les nevades que encara persistien feblement a comarques l’Alt Pirineu i Aran. Degut al vent podrien desplaçar-se precipitacions de neu cap a les comarques més orientals de l’Alt Pirineu i Aran, com la Cerdanya.
 
Respecte a l’afectació viària, cal circular amb cadenes al Port de la Bonaigua, a Esterri d’Àneu (C-13, C-147) i altres carreteres secundaries de l’Alta Ribagorça i Pallars Sobirà.
 
Relacionat amb aquest episodi de neu, el telèfon d’emergències 112 ha gestionat 57 trucades, per arbres i branques caiguts i per acumulació de neu en algunes carreteres, com la C25 a Arbúcies i Espinelves que va estar tallada ahir a la nit, durant una hora. D’altra banda, els Bombers de la Generalitat han ajudat, aquesta tarda a sortir 3 vehicles amb 12 persones del refugi del Fornet a Alt Àneu, on s’havien acumulat dos pams de neu en els accessos.