Esport

El secretari general de l'Esport confia en el potencial del projecte "Terrassa, Ciutat del Bàsquet Català 2012" per fomentar aquest esport a tot tipus de població

El secretari general de l'Esport confia en el potencial del projecte "Terrassa, Ciutat del Bàsquet Català 2012" per fomentar aquest esport a tot tipus de població

query_builder   30 gener 2012 20:16

event_note Nota de premsa

El secretari general de l'Esport confia en el potencial del projecte "Terrassa, Ciutat del Bàsquet Català 2012" per fomentar aquest esport a tot tipus de població

El secretari general de l’Esport, Ivan Tibau, ha presidit avui, al Museu i Centre d’Estudis de l’Esport Dr. Melcior Colet, de Barcelona, la presentació dels actes commemoratius que tindran lloc a Terrassa enguany al ser proclamada “Ciutat del Bàsquet Català 2012”, coincindint amb el centenari de l’arribada del bàsquet a aquesta ciutat. Per Ivan Tibau, les activitats han de servir per promoure aquest esport a tot tipus de població i atraure nous practicants.  
sge
Foto: Jordi López
En l’acte també hi ha intervingut l’alcalde de Terrassa, Pere Navarro; el president de la Fundació del Bàsquet Català, Joan Fa, i el regidor d’Esports de l’Ajuntament, Alfredo Vega. També hi han assistit representants dels clubs de bàsquet de la ciutat, de la Diputació de Barcelona, i de les empreses i institucions que donen suport a la celebració.
 
Ivan Tibau ha lloat el projecte endegat fa dotze anys per la Fundació del Bàsquet Català perquè “és una de les millors eines de promoció del bàsquet a tot el territori i a tot tipus de població”. Segons el secretari general de l’Esport, acostant el bàsquet a escoles, clubs i diversos espais de cada població es crea afició “per un dels esports més arrelats i practicats al nostre país”.
 
El secretari general de l’Esport ha instat els responsables de la iniciativa que tinguin una atenció especial per als més petits, “que són el futur del nostre esport”, per tal que s’aficionin al bàsquet, ja que és “una activitat saludable però també educativa que els aporta molts beneficis ara i en el futur”. Finalment, Ivan Tibau ha animat la ciutat de Terrassa, així com totes les institucions implicades en el projecte, que gaudeixin d’aquest centenari i que s’hi aboquin, i ha agraït especialment el suport dels patrocinadors i entitats que hi col·laboren.
 
Per la seva banda, l’alcalde de Terrassa ha subratllat que “la història de Terrassa va lligada a l’esport” i n’ha destacat l’àmplia base social i el teixit associatiu. “La ciutat té una gran capacitat de portar coses de fora i integrar-les”, ha conclòs Pere Navarro, que ha recordat els centenaris del futbol i del hockey que la ciutat ja ha celebrat anteriorment. Finalment, Joan Fa s’ha mostrat convençut de l’èxit del projecte a Terrassa, “una ciutat compromesa amb el bàsquet i l’esport”.
 
La Fundació del Basquet Català ha elegit Terrassa com a “Ciutat del Bàsquet Català 2012” en reconeixement per la seva trajectòria esportiva i, especialment, per la commemoració del centenari de l’arribada del bàsquet a la ciutat. Està documentat que Terrassa va ser la primera ciutat d’Espanya en què es va iniciar la pràctica del bàsquet l’any 1912. Per celebrar-ho, es portaran a terme una cinquantena d’activitats en l’àmbit institucional, esportiu, formatiu, cultural i social. Terrassa pren el relleu de Vic, que va acollir el projecte durant el 2011.

1  

Imatges

Fotografia presentació (Autor: Jordi López)

Fotografia presentació (Autor: Jordi López) 303