Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació

Agricultura organitza la Jornada

Agricultura organitza la Jornada "Turisme en zones humides: una gran experiència"

query_builder   30 gener 2012 19:04

event_note Nota de premsa

Agricultura organitza la Jornada "Turisme en zones humides: una gran experiència"

Imatge del Delta de l'Ebre
Es fa per commemorar el Dia mundial de les Zones Humides, que és el 2 de febrer, i pretén sensibilitzar la població sobre l’alt valor d’aquests hàbitats
 
El Parc Natural del Delta de l’Ebre, del Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca, Alimentació i Medi Natural, organitza per aquest dijous, dia 2 de febrer, la Jornada “Turisme en zones humides: una gran experiència”.  La jornada s’ha organitzat per commemorar el Dia mundial de les Zones Humides, que és el 2 de febrer. A més, aquest cap de setmana es faran també una sèrie d’activitats amb motiu d’aquesta diada internacional.
 
La jornada està destinada a professionals amb dedicació a la gestió d’espais naturals i camps afins, estudiants universitaris, empresaris turístics, tècnics d’oficines d’informació turística, guies i intèrprets i totes aquelles persones interessades en la temàtica de la jornada. Els principals objectius són: donar a conèixer les funcions, els serveis i els beneficis que les zones humides ofereixen a la societat. Apropar el coneixement i l’experiència dels usos humans en zones humides. Descobrir els valors naturals i culturals d’aquests espais en general i del delta de l’Ebre en particular.
 
El delta de l’Ebre va ser inclòs l’any 1992 en el Conveni de Ramsar, tractat internacional per a la conservació i l'ús sostenible de les zones humides. El Dia mundial de les Zones Humides té com a objectiu divulgar el valor d’un dels ecosistemes més diversos i rics biològicament però, alhora, particularment fràgils i vulnerables.
 
Aquesta diada té com a objectiu principal sensibilitzar les poblacions locals i divulgar-hi l’alt valor cultural i natural de les zones humides, els espais més productius i rics de la Terra i, a la vegada, els més fràgils i amenaçats.
 
 
JORNADA “TURISME EN ZONES HUMIDES: UNA GRAN EXPERIÈNCIA”
 
Dijous 2 de febrer. Ecomuseu (Deltebre)
 
Programa
 
9.30 a 10 h. Presentació de la jornada
 
Francesc Vidal, director del Parc Natural del Delta de l’Ebre
Pere Vidal, director dels Serveis Territorials del Departament d'Agricultura, Ramaderia, Pesca, Alimentació i Medi Natural
Eduardo de Juana, president de la Sociedad Española de Ornitología, SEO/BirdLife
 
De 10 a 10.45 h. “Les zones humides: funcions, serveis i destinacions del turisme de natura”. Francesc Romagosa, professor associat del Departament de Geografia de la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB).
 
De 10.45 a 11.30 h. El turismo de humedales, visión internacional. Kati Wenzel, consellera assistent per a la regió europea del Conveni Internacional de Ramsar.
 
D’11.30 a 11.45 h. Pausa
 
D’11.45 a 12.30 h. “Turisme ornitològic: aplicació del programa Iberaves”. Cristina Sánchez, SEO/BirdLife.
 
De 12.30 a 13.15 h. “La contribució del turisme en l’economia del Delta”, Tere Bartual, Facultat d’Economia i Empresa, Universitat de Barcelona.
 
De 13.15 a 13.45 h. Presentació del Pla d’acció II de la Carta Europea de Turisme Sostenible (CETS) al delta de l’Ebre. Xavier Abril i Gina Fornós, Parc Natural del Delta de l’Ebre (PNDE).
 
De 14 a  16 h. Dinar
 
De 16 a 16.45 h. Visita al Molí de Rafelet
 
De 16.45 a 18.15 h. Visita a Riet Vell i hemidelta sud: demostració de turisme ornitològic i d’activitats tradicionals.
 
20 h. Presentació de la river movie de l’Ebre La fina línia dolça. Ecomuseu (Deltebre).
 
Altres activitats
 
Divendres 3 de febrer
 
10 h. Visita dels cicles d’infantil i de primària dels col·legis dels Muntells i de Poblenou del Delta a la Reserva Natural de Riet Vell.
 
20 h. Xerrada: “Aliens, la invasió de les espècies aquàtiques exòtiques”. Verònica Lòpez, PNDE. Museu de les Terres de l’Ebre. Amposta.
 
Dissabte 4 de febrer
 
De 10 a 18 h. Juga i descobreix les aus. Reserva Natural de Riet Vell, pont del Través i antigues salines de sant Antoni.
 
Diumenge 5 de febrer
 
Sortida en bicicleta: Amposta – Ullals – Amposta, i després, visita al museu de les Terres de l’Ebre. Trobada a l’Oficina d’Informació Turística d’Amposta a les 9.30 h.
 
Inscripcions i informació: Parc: 977 482 181;  SEO/BirdLife: 616 290 246

1  

Fitxers adjunts

Díptic de la Jornada

Díptic de la Jornada
PDF | 197