Territori i Sostenibilitat

TES amplia el termini de validesa de la T10 per viatjar entre Barcelona, el Berguedà i el Solsonès fins als 120 dies

TES amplia el termini de validesa de la T10 per viatjar entre Barcelona, el Berguedà i el Solsonès fins als 120 dies

query_builder   31 gener 2012 09:47

event_note Nota de premsa

TES amplia el termini de validesa de la T10 per viatjar entre Barcelona, el Berguedà i el Solsonès fins als 120 dies

A partir de demà, el títol de transport bonificat per viatjar entre Barcelona, el Berguedà i el Solsonès (fins ara T10/60) amplia el seu termini de validesa fins als 120 dies. Així mateix, el preu d’aquest títol, que ofereix una rebaixa de més del 50% en relació amb el preu del bitllet senzill, es manté congelat, de manera que seguirà tenint un cost de 70 euros.
El Departament de Territori i Sostenibilitat ha acordat l’ampliació del termini de validesa del títol de transport bonificat per viatjar entre Barcelona, el Berguedà, i el Solsonès (fins ara T10/60). Així, a partir de demà els títols de 10 viatges que fins ara tenien una validesa de 60 dies, passen a ser de 120 dies.
 
L’experiència obtinguda en la utilització del títol de transport, des de la seva implantació a l’agost del 2011, ha aconsellat l’ampliació del termini de validesa de forma que s’ajusti a les necessitats de desplaçament dels usuaris habituals de les comarques del Berguedà i el Solsonès.
 
Així mateix, l’ampliació del termini de validesa del títol respon a les observacions formulades pels consells comarcals del Berguedà i el Solsonès, així com dels Ajuntaments de Berga i Solsona i els col·lectius d’usuaris, especialment de gent gran, que havien posat de manifest la necessitat d’ampliar el termini de durada d’aquest títol de transport per tal que s’ajustés a les seves necessitats de desplaçament.

El títol de transport T10-120 és multipersonal i per tant pot ser utilitzat pels membres d’una mateixa família o per un grup d’usuaris per a fer els seus desplaçaments de forma conjunta. Aquest títol de transport utilitza la tecnologia de validació sense contacte, es pot recarregar a bord dels propis vehicles i pot ser adquirit en els punts de venda autoritzats[i].
 
Congelació del cost del bitllet

Malgrat els increments de costos dels serveis de transport i l’actual situació de recessió pressupostària, el Departament de Territori i Sostenibilitat ha congelat el preu d’aquest títol de transport que es manté en 70 euros, de forma que la despesa generada per la compensació a l’empresa operadora del servei seguirà essent coberta pel TES.
 
Així, el departament té la voluntat de donar una alternativa adequada als usuaris recurrents del transport públic entre el Berguedà, el Solsonès i Barcelona.
 
El títol, que es va posar a disposició de tots els usuaris del sistema de transport públic de Catalunya per tal de desplaçar-se entre el Berguedà, el Solsonès i Barcelona de manera econòmica, ha estat utilitzat, fins ara, per 564 usuaris, que han realitzat fins el 31 de desembre de 2011 un total de 8.461 viatges. D’aquests, 7.639 s’han realitzat entre el Berguedà i Barcelona, i 822 entre el Solsonès i Barcelona.


[i] Usuaris del Berguedà: Administració d’Alsina Graells a Berga i a l’estació d’autobusos Nord de Barcelona
    Usuaris del Solsonès: Consell Comarcal del Solsonès, Ajuntament de Solsona i a l’estació d’autobusos Nord de    
    Barcelona

1  

Fitxers adjunts

Nota de premsa

Nota de premsa
PDF | 51