Agència de l'Habitatge de Catalunya

L'Agència de l'Habitatge adjudica sis pisos al barri del Polvorí de Barcelona

L'Agència de l'Habitatge adjudica sis pisos al barri del Polvorí de Barcelona

query_builder   31 gener 2012 12:27

event_note Nota de premsa

L'Agència de l'Habitatge adjudica sis pisos al barri del Polvorí de Barcelona

Foto el Polvorí 4a fase
L’Agència de l’Habitatge de Catalunya ha assignat aquest matí sis pisos amb protecció oficial de lloguer situats al barri del Polvorí de Barcelona (Barcelonès). Els pisos es troben en diverses promocions d’aquest barri, i formen part del Pla de Xoc que el conseller de Territori i Sostenibilitat, Lluís Recoder, va presentar el passat mes de setembre per adjudicar els habitatges buits de la Generalitat.
 
Les normes ofereixen noves condicions i avui s’han adjudicat aquests sis habitatges que es troben situats tres al carrer Fortuna, dos a la plaça Llorca, i un al carrer Iecla. Els habitatges disposen d’un, dos i tres  dormitoris i una superfície útil entre 55 i 74 m2. El preu mensual del lloguer és de 373 a 475 euros i s’han d‘afegir les despeses de la comunitat de propietaris i la repercussió de l’IBI.Dels 6 habitatges, un s’ha adjudicat en règim de lloguer i la resta en règim de lloguer amb opció de compra. Això significa que les persones adjudicatàries signaran un contracte d’arrendament per 10 anys i dins d’aquest termini podran disposar d’una opció de compra de l’habitatge. Si opten per comprar el pis, durant els cinc primers anys de vigència del contracte, podran donar com a entrada les quotes ja pagades. A partir del cinquè any les condicions varien segons la quantitat de quotes abonades.
 
L’Institut Català del Sòl (Incasòl) ha construït els habitatges i l’Agència els administra. En el procés d’adjudicació s’han admès 8 sol·licituds i se n’han exclòs 8 per no reunir els requisits de la convocatòria o per manca de documentació.
 
Pla de xoc per adjudicar 3.264 pisos buits
 
Les mesures que destaquen del Pla de xoc de la Generalitat són les següents:
 
  • reconversió dels habitatges de compra a lloguer amb opció de compra
  • rebaixa dels preus de lloguer per situar-los per sota dels de mercat lliure
  • règim d’adjudicacions més àgil, amb convocatòries permanentment obertes.
 
Amb aquestes actuacions es preveu poder treure en convocatòria pública el 95% dels pisos que actualment hi ha desocupats, abans del proper mes d’abril.

2  

Imatges

Foto el Polvorí 4a fase

Foto el Polvorí 4a fase 377

Foto el Polvorí 7a fase

Foto el Polvorí 7a fase 5

1  

Fitxers adjunts

Nota de premsa el Polvorí

Nota de premsa el Polvorí
PDF | 52