Territori

Alumnes catalans reflexionen com millorar el món en una trobada estatal

Alumnes catalans reflexionen com millorar el món en una trobada estatal

query_builder   31 gener 2012 14:29

event_note Nota de premsa

Alumnes catalans reflexionen com millorar el món en una trobada estatal

TES
Un total de 35 joves de Catalunya, representants d’uns 300 centres educatius de secundària de la Xarxa d’Escoles per a la Sostenibilitat de Catalunya (XESC), han participat a la conferència estatal Els joves tenim cura del planeta. La trobada ha tingut lloc a Vitòria-Gasteiz, Capital Verda Europea 2012, els dies 26 i 27 de gener. Els alumnes catalans han tornat d’aquesta trobada conscients que de mica en mica es pot canviar el món, com  ha dit una de les participants.
 
Delegats i delegades de cinc comunitats autònomes (Catalunya, Canàries, Galícia, Madrid i País basc) van exposar a Vitòria-Gasteiz les seves experiències i van compartir les responsabilitats de la Carta Internacional de Responsabilitats, acordada a la Conferència Internacional de Brasil al 2010. També van reflexionar sobre les múltiples relacions que es donen  entre el centre escolar i el territori i van preparar una sèrie de comunicacions per donar a conèixer les seves conclusions.
 
La trobada estava emmarcada en la conferència internacional Els Joves Tenim Cura del Planeta, que va iniciar el Brasil amb la invitació dels Ministeris de Medi Ambient i Educació d’altres països perquè també oferissin als joves un espai educatiu i d’acció ambiental diferent. Més de 60 països van realitzar conferències escolars, regionals i estatals, fins arribar a la Conferència Internacional, el juny del 2010 a Brasil. Allà es van trobar uns 300 joves d’arreu del món per redactar la Carta Internacional de Responsabilitats, que ha estat el document de referència d’aquest procés.
 
Va ser tal l’èxit i la repercussió de la Conferència Internacional, que es va generar la necessitat de continuar oferint aquests espais d’investigació, reflexió, intercanvi i d’acció als joves. Durant aquest curs, s’han realitzat més de 250 conferències escolars a tot l’Estat, en les quals han participat uns 20.000 joves, dels quals 101 delegats es van trobar a Vitòria-Gasteiz. El següent pas serà la Conferència Europa, que es celebrarà a Brussel·les a mitjans de maig. Per això els joves, sota la premissa metodològica “jove escull a jove”, van seleccionar als delegats i delegades que els representaran en aquesta trobada.
 
Una de les delegades catalanes, Cristina Gimenez (Tarragona) ha explicat que la conferència ha estat un lloc “per trobar amics, per viure noves experiències i, sobretot, per canviar el món a poc a poc”.
 
 
 

1  

Fitxers adjunts

Nota de premsa

Nota de premsa
PDF | 41