Servei Meteorològic de Catalunya

Neu a cotes baixes i fred intens

Neu a cotes baixes i fred intens

query_builder   31 gener 2012 12:02

event_note Nota de premsa

Neu a cotes baixes i fred intens

 
Entre dimecres i dijous s’esperen algunes precipitacions al sud i oest del país, amb una cota de neu que anirà baixant fins els 200 metres.
 
A partir de divendres la temperatura tocarà fons, amb glaçades que fins i tot afectaran al litoral.
 
El Servei Meteorològic de Catalunya informa que de cara als propers dies es preveu una entrada d’aire molt fred que  tindrà com a conseqüència una baixada molt destacable de la temperatura, que entre divendres i dissabte assolirà els seus valors més baixos del que portem d’hivern. Les glaçades seran generalitzades, i seran fortes al Pirineu, moderades a la resta de l’interior del país, i febles al litoral.
 
Pel que fa a les precipitacions, avui se n’esperen de febles i disperses a l’extrem nord del país, tot i que seran més importants al vessant nord del Pirineu. La cota de neu voltarà els 1000 metres i baixarà als 800 metres durant la tarda. De tota manera, a l’Empordà la cota podrà baixar puntualment fins els 500 metres, tot i que en aquest sector les precipitacions seran poc destacables.

Dimecres al matí arribaran noves precipitacions febles que afectaran el sud i oest del país i que durant la tarda i vespre s’aniran restringint a punts de la meitat sud del litoral i del Prelitoral.  La cota de neu anirà baixant progressivament fins a situar-se al voltant dels 600 metres a la tarda. Durant el matí de dijous les precipitacions afectaran de manera aïllada a punts de la meitat sud del litoral i del Prelitoral, però la cota de neu continuarà baixant fins els 200 metres.
 
Amb aquesta predicció, el Servei Meteorològic de Catalunya ha emès un Avís de Situació Meteorològica de Risc per neu.
 
 
 
 
Més informació a www.meteo.cat i a les xarxes socials @meteocat i facebook.com/meteocat

1  

Fitxers adjunts

Nota premsa

Nota premsa
PDF | 29