Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació

Reunió Bilateral amb Unió de Pagesos

Es convocarà una taula sectorial extraordinària per al seguiment de la crisi dels cítrics

query_builder   2 febrer 2012 13:48

event_note Nota de premsa

Reunió Bilateral amb Unió de Pagesos

Es convocarà una taula sectorial extraordinària per al seguiment de la crisi dels cítrics

moment de la reunió
moment de la reunió
 
 
El conseller d’Agricultura, Ramaderia, Pesca, Alimentació i Medi Natural, Josep Maria Pelegrí, acompanyat dels directors generals de Desenvolupament Rural, Jordi Sala,  d’Alimentació, Qualitat i Indústries Agroalimentàries, Domènec Vila, dAgricultura i Ramaderia, Miquel Molins,  i de Medi Natural i Biodiversitat, Josep Escorihuela, ha presidit aquest matí, a Barcelona, una reunió bilateral amb representants d’Unió de Pagesos (UP).
 
Durant la trobada s’han analitzat diversos temes com ara la reforma de la Política Agrària Comuna (PAC), el Programa de Desenvolupament Rural (PDR), la situació de sequera en el sector de l’oli i el pla de reconversió dels cítrics, entre altres.
 
Respecte la reforma de la PAC, s’han compartit els aspectes que més preocupen al sector així com les impressions arran dels primers contactes amb  els nous responsables del ministeri tant per part de la conselleria com del sindicat i s’han compromès a agilitzar la posada en comú de les aportacions que el sector considera crítics per tal de plantejar-los en la reunió que convocarà el ministre per al 10 de març.
 
El conseller Pelegrí ha explicat que la setmana passada es van exposar les primeres conclusions de la Comissió de seguiment de la PAC, i que en els propers dies es continuarà treballant per tal de concretar en un document de posicionament del sector agrícola català davant les instàncies de negociació comunitària. El propòsit final, ha dit el conseller, és que siguin recollides les inquietuds i les posicions més destacades des d’una perspectiva de consens ampli.
 
Pel que fa al programa de desenvolupament rural, atesa la situació actual es convocarà una reunió específica per analitzar la reprogramació de les mesures i establiment de prioritats a fi  que puguin ser el més beneficioses possible per al sector.
 
Així mateix s’ha acordat  la convocatòria d’una taula sectorial extraordinària durant els propers dies per analitzar mesures respecte al pla de reconversió dels cítrics i la problemàtica actual del subsector.
 
 
 
 

1  

Imatges

moment de la reunió

moment de la reunió 326