Justícia

La consellera de Justícia es reuneix amb els autors del Codi de dret públic de Catalunya

La consellera de Justícia es reuneix amb els autors del Codi de dret públic de Catalunya

query_builder   1 febrer 2012 14:47

event_note Nota de premsa

La consellera de Justícia es reuneix amb els autors del Codi de dret públic de Catalunya

L’obra, una selecció de les principals disposicions de dret públic de l’ordenament jurídic català, inclou les concordances amb la resta de la normativa sectorial autonòmica i estatal
Fotografia de la trobada
La consellera de Justícia, Pilar Fernández Bozal, ha rebut avui els autors del Codi de dret públic de Catalunya, una selecció i recopilació sistematitzada de les principals normes polítiques i administratives de Catalunya. L’objectiu dels 12 autors, tots ells membres del cos de l’advocacia de la Generalitat de Catalunya, ha estat realitzar una rigorosa tasca d’actualització, sistematització i interrelació de les principals disposicions legals de dret públic que conformen l’ordenament jurídic propi de Catalunya per tal de facilitar-ne la seva consulta.
 
L’obra possibilita també l’encaix d’aquestes disposicions en el sistema de fonts mitjançant la incorporació de concordances amb altres disposicions legals i reglamentàries emanades d’institucions catalanes, estatals i comunitàries així com de la jurisprudència més destacada. 
 
La consellera ha lloat aquesta iniciativa que “permetrà als professionals de l’advocacia disposar d’una nova eina de treball en català que facilitarà l’aplicació de la legislació administrativa autonòmica”.
Codi de Dret Públic de Catalunya
Els autors, que s’han reunit amb la consellera de Justícia, s’han mostrat convençuts de la utilitat pràctica que ha de tenir per als professionals de l’àmbit de la justícia i la resta d’operadors jurídics el fet de disposar d’un recull actualitzat que inclou l’Estatut d’autonomia de Catalunya després de la Sentència del Tribunal Constitucional (STC 31/2010, de 28 de juny) i les principals lleis aprovades pel Parlament de Catalunya en els últims anys.
 
El Codi de dret públic de Catalunya ha estat publicat per l’editorial Atelier el desembre de 2011 amb el suport de la Generalitat de Catalunya. Els seus autors són: B. Bernad Sorjús, I. Bigas Spieksma, M. Borrego Jordana, A. M. Burgés Pascual, C. García Rojo, F. Morales Adame, M. Nieto García, R. M.  Pérez Pablo, D. Prost Crusat, I. Puigmulé Recasens, O. Roca Safont i F. X. Urios Aparisi.