Protecció Civil

imatge llevaneus

Adjuntem mapa de risc per nevades

Actualització novetats i incidències de l'activació del pla NEUCAT a les 15.15 h

query_builder   1 febrer 2012 15:24

event_note Nota de premsa

Adjuntem mapa de risc per nevades

Actualització novetats i incidències de l'activació del pla NEUCAT a les 15.15 h

El comitè tècnic de seguiment del pla Neucat (que està en fase d’alerta des d’aquest matí)  s’ha reunit al llarg d’una hora aquest migdia a la seu del Centre de Coordinació d’Emergències de Catalunya al Departament d’Interior.
 
Presidit pel director general de Protecció Civil, Manel Pardo, hi ha responsables i comandaments del Servei Meteorològic de Catalunya (SMC), Bombers, Mossos, Servei Català de Trànsit, DG de Protecció Civil, Salut, SEM, telèfon d’emergències 112, Cos d’Agents Rurals, Creu Roja, DG de Transports i Mobilitat, DG de Carreteres, Carreteres de l’Estat a Catalunya, Xarxa RESCAT, DG de Telecomunicacions i Societat de la Informació, ADIF, RENFE, FGC i ENDESA.
 
El comitè ha posat en comú la informació aportada pel SMC, amb les darreres previsions relatives a l’onada de fred i possibles nevades, i les mesures preventives que han disposat en els seus organismes.
 
Tots els cossos operatius disposen de tot el personal de servei a punt per actuar en funció de l’evolució de l’episodi. S’ha posat èmfasi en les variables existents per garantir la mobilitat, les telecomunicacions i, sobre tot, l’assistència social i sanitària a les persones més necessitades i en aquells casos d’urgència sobrevinguda.
 
Els municipis i Consells que tenen activats els seus plans municipals per risc de nevades i/o onada de fred són: Cardona, Sant Quirze del Vallès, Barcelona, Sant Vicenç dels Horts, Lliçà d’Amunt, Cardedeu, Sabadell, Castellar del Vallès, el Consell Comarcal del Ripollès i el Consell Comarcal del Vallès Occidental.
 
El conseller d’Interior, Felip Puig, ha convocat el Consell Assessor del Pla aquesta tarda per fer seguiment de la situació.
 
Segueix en prealerta el pla de Protecció Civil de Catalunya Procicat i hi ha un avís per mala mar a la costa de Girona ampliant-se per la tarda a la de Barcelonès i Maresme.
 
Mapa de risc per nevades a Catalunya
Mapa de risc per nevades
La cota de neu anirà baixant avui progressivament i al final del dia es situarà al voltant dels 200 metres.
 
Valors de risc:
Avui dimecres indica diferents graus de risc en funció de les comarques.
Entre 13.00 i 19.00 h
Risc alt: Vallès Oriental
Risc moderat: Gironès, Pla de l’Estany, Garrotxa, Osona, Selva, Vallès Occidental, Bages, Anoia, Alt Penedès, Alt Camp, Baix Camp, Garrigues i Urgell
Risc baix: Priorat, Conca de Barberà, Segarra, Solsonès, Berguedà i Ripollès
 
Avui dimecres entre 19.00 i 01.00 de la matinada de dijous
Risc Alt: Vallès Occidental
Risc moderat: Selva, maresme, Vallès Oriental, Osona, Bages, Anoia, Baix Llobregat, Alt Penedès, Garraf, Baix Penedès, Alt Camp, Conca de Barberà, Urgell, Garrigues, Baix Camp i  Tarragonès
Risc baix: Priorat, Segarra, Solsonès, Berguedà i Osona
 
El Departament de Territori i Sostenibilitat ha intensificat en les últimes hores l’operatiu de prevenció a la xarxa viària davant l’onada de fred, que consisteix fonamentalment en l’estesa de sal per evitar que es formin plaques de gel. La Generalitat té disponibles 119 màquines i 95 dipòsits de sal distribuïts per tot el territori per aquest tipus de treballs a les carreteres de la seva titularitat.
 
 
Incidències viàries
Segons informa el Servei Català del Trànsit (SCT), a hores d’ara hi ha les següents incidències a la xarxa viària catalana:
 
És obligatori l’ús de cadenes a:
 
  • C-142b de Baqueira-Beret a l’accés al Pla de Beret.
  • C-28 de Baqueira-Beret a Casa Sastrada.
 
Si us voleu mantenir informats ho podeu fer a través del Twitter de l’SCT (@transit) o bé podeu consultar la nostra pàgina web d’incidències viàries, feu clic a: http://www.gencat.cat/transit/marcit_n.htm.