Protecció Civil

Protecció Civil: balanç de la nit

Poques incidències rellevants fins ara en l'episodi de neu i fred

query_builder   2 febrer 2012 07:11

event_note Nota de premsa

Protecció Civil: balanç de la nit

Poques incidències rellevants fins ara en l'episodi de neu i fred

La Direcció Geenral de Protecció Civil (DGPC) de la Generalitat informa que no hi ha hagut incidències especialment rellevants aquesta nit relacionades amb l'episodi de nevades. 
 
  • En aquests moments la C-25 (eix transversal) està tallada en ambdós sentits entre Cervera i Calaf, les màquines llevaneus van fent passades.
  • A la C-59 , a l’alçada de Sant Feliu de Codines, són obligatòries les cadenes.
  • També cal circular amb cadenes a la C-14 a l’alçada de Montblanc.
  • A la C-17 a l’alçada de Balenyà cal extremar la precaució per presència de neu i/o glaç.
  • Hi ha màquines llevaneus treballant a l’AP-7 (alçada Hostalric-Cardedeu), AP-2 (Albí-Montblanc), C-32 (Sant Pol de Mar-Santa Susanna).
 
Cal extremar la precaució i consultar la previsió abans d’agafar el cotxe i abstenir-se de fer sortides que no siguin estrictament necessàries en les zones afectades per una situació meteorològica més adversa.
 
Addicionalment algunes carreteres secundàries han tingut afectacions i hores d’ara les màquines segueixen treballant:
 
  • A la zona entre St. Joan de Vilatorrada i Moià, les carreteres secundàries ha registrat neu a la calçada que podria impedir la circulació ordinària en funció de l’evolució a B-431 i N141c.
  • C-1412a a Calaf, obligatori cadenes.
  • BV-5119 a Fogars de Montclús tallada.
  • Port de la Bonaigua i alguna secundària de la Vall d’Aran requereixen cadenes.
 
Les nevades durant la nit han afectat en primer lloc més intensament la zona del Bages i nord de l’Anoia. Posteriorment la nevada s’ha desplaçat cap a Osona i a últimes de la matinada ja ha afectat les comarques de Girona, Tarragona i fins i tot Lleida, en tots els casos amb intensitat entre feble i moderada. Els gruixos acumulats registrats van des dels 9 cm acumulats a Espinelves a l’1,5 a Girona, passant pels 5 cm acumulats a Calders o els 2 cm acumulats a Monistrol de Montserrat.
 
També 3 cm a Breda, i a l’observatori de Pujalt, 2 cm a Moià, 1 cm acumulat a Berga, Santa Maria del Corcó, Muga i La Torre de Claramunt.
 
El telefòn d’emergències 112 ha rebut una cinquantena de trucades per incidències relacionades amb l’episodi de neu. Cap incidència greu.