Protecció Civil

La C-25 està reoberta en ambdós sentits

Protecció Civil: Actualització afectacions per episodi de neu

query_builder   2 febrer 2012 08:04

event_note Nota de premsa

La C-25 està reoberta en ambdós sentits

Protecció Civil: Actualització afectacions per episodi de neu

La Direcció General de Protecció Civil (DGPC) de la Generalitat informa que no hi ha hagut incidències especialment rellevants aquesta nit relacionades amb l'episodi de nevades. 
 
Servei Català de Trànsit:
 
Estan tallades:
  • BV-5119 a Fogars de Montclús.
  • Per neu/ gel a la calçada els vehicles articulats són desviats a Manresa en sentit sud per la C-37
 
És obligatori l’ús de cadenes a:
 
  • C-59 a Sant Feliu de Codines.
  • C-1412a a Calaf.
  • C-142b de Baqueira-Beret a l’accés al Pla de Beret.
  • C-28 de Baqueira-Beret a Vielha.
 
Cal circular amb precaució per gel/ neu a la calçada a:
 
  • A-2 a la Panadella i a Castellolí.
  • C-17 a Balenyà.

 

  • En aquests moments la C-25 (eix transversal) s'ha reobert al trànsit en ambdós sentits entre Cervera i Calaf, les màquines llevaneus van fent passades. 
Cal extremar la precaució i consultar la previsió abans d’agafar el cotxe i abstenir-se de fer sortides que no siguin estrictament necessàries en les zones afectades per una situació meteorològica més adversa.
 
Bombers de la Generalitat han realitzat només dues actuacions relacionades amb la neu a Matadepera. En aquest cas, totes dues van ser per ajudar a unes persones a arribar a casa seva. Una d’elles es va rebre l’avís a les 22.44 hores i l’altra a les 23.04 hores. Va intervenir un vehicle de bomber en cada cas durant 20 minuts.
 
Les nevades durant la nit han afectat en primer lloc més intensament la zona del Bages i nord de l’Anoia. Posteriorment la nevada s’ha desplaçat cap a Osona i a últimes de la matinada ja ha afectat les comarques de Girona, Tarragona i fins i tot Lleida, en tots els casos amb intensitat entre feble i moderada. Els gruixos acumulats registrats van des dels 9 cm acumulats a Espinelves a l’1,5 a Girona, passant pels 5 cm acumulats a Calders o els 2 cm acumulats a Monistrol de Montserrat.
 
També 3 cm a Breda, i a l’observatori de Pujalt, 2 cm a Moià, 1 cm acumulat a Berga, Santa Maria del Corcó, Muga i La Torre de Claramunt.
 
 
El telefòn d’emergències 112 ha rebut una cinquantena de trucades per incidències relacionades amb l’episodi de neu. Cap incidència greu.