Servei Meteorològic de Catalunya

La neu cau a nivell del mar

query_builder   2 febrer 2012 11:11

event_note Nota de premsa

La neu cau a nivell del mar

 
La neu ja ha arribat a quallar a nivell de mar a molts punts de Catalunya. Es preveuen nevades febles a cotes baixes fins divendres al matí.
 
El Servei Meteorològic de Catalunya informa que la neu continuarà caient de manera intermitent a les comarques de Girona i Barcelona, així com a punts de les comarques del litoral i Prelitoral de Tarragona. Es preveu que al centre del dia les nevades minvin lleugerament. Durant la tarda tornaran a reactivar-se a la mateixa zona de manera dispersa, es mantindran a la nit i desapareixeran durant el matí de divendres pel sector central del litoral. Seran nevades febles, i en tot l'episodi es podran acumular gruixos d'entre 2 i 5 cm per sota dels 600 metres i fins al nivell del mar, i puntualment és possible que es superi aquest gruix.
 
Els gruixos de neu més importants recollits pels membres de la Xarxa d’Observadors Meteorològics (XOM) del SMC fins a les 10 hores són els següents:
 
Municipi
Comarca
Gruix de neu fins a les 10h (cm)
Espinelves (750 m)
Osona
11
Moià (700 m)
el Bages
8
Monistrol de Montserrat (740 m)
el Bages
7
Sant Hilari Sacalm (800 m)
la Selva
5
La Granadella (500 m)
les Garrigues
4
Santa Coloma de Queralt (674 m)
la Conca de Barberà
4
Girona (185 m)
el Gironès
2
La Torre de Claramunt (380 m)
l’Anoia
2
Sant Cebrià de Vallalta (100 m)
el Maresme
2
La Llacuna (615 m)
l’Anoia
2
Castellar del Vallès (331 m)
el Vallès Occidental
1
Port del Comte (1.650 m)
el Solsonès
1
Banyoles (170 m)
el Pla de l’Estany
1
Òrrius (265 m)
el Maresme
1
 
A més, a l’Estació Meteorològica Automàtica del SMC de Puig Sesolles (1.668 m) al Vallès Oriental s’han acumulat 12 cm de neu.
 
 
També es confirma l’excepcional entrada d’aire fred procedent del nord d’Europa i, a partir de divendres la temperatura baixarà en picat i arribarà a tocar fons durant el cap de setmana. Els models meteorològics indiquen que dissabte la temperatura a 850 hPa (uns 1500 metres d’alçada) a la vertical de Barcelona podria arribar als -12 ºC. Les glaçades seran generalitzades i es preveuen molt fortes al Pirineu, entre moderades i fortes a la resta de l’interior i entre febles i moderades al litoral. Aquesta situació d’onada de fred s’allargarà durant l’inici de la propera setmana. El vent del nord i nord-est es reforçarà i agreujarà la sensació de fred, especialment al Pirineu, al Prepirineu i a l’extrem nord-est de Catalunya.
 
A banda, aquest enfortiment del vent del nord i nord-est donarà lloc a una important alteració marítima a partir de dijous al vespre a la meitat nord de la costa.
 
Amb aquesta predicció, el Servei Meteorològic de Catalunya ha emès avisos de Situació Meteorològica de Risc de nivell 1 i 2 per neu, de nivell 2 per onada de fred i de nivell 1 per onatge.
 
Més informació a www.meteo.cat i a les xarxes social @meteocat i facebook.com/meteocat
 
 
Servei Meteorològic de Catalunya

1  

Fitxers adjunts

Nota premsa

Nota premsa
PDF | 34