Empresa i Coneixement

OCUPACIÓ

L'atur puja de 18.966 persones a Catalunya el mes de gener

query_builder   2 febrer 2012 11:16

event_note Nota de premsa

OCUPACIÓ

L'atur puja de 18.966 persones a Catalunya el mes de gener

 
·         La secretària d’Ocupació i Relacions Laborals, Esther Sànchez insta a la ministra de Empleo y Seguridad Social, Fátima Báñez, a “convocar amb celeritat la Conferència Sectorial per conèixer els fons econòmics que es destinaran a les Comunitats Autònomes per implementar les polítiques d’ocupació per les persones en atur que el Govern de la Generalitat ha preparat i ultimat amb els agents econòmics, socials i entitats locals”
 
Catalunya ha registrat un augment de l’atur de 18.966 persones el mes de gener, el que representa una pujada del 3,1% respecte del mes anterior. A hores d’ara, el nombre total de treballadors en atur a Catalunya és de 633.210.
 
La secretària d’Ocupació i Relacions Laborals, Esther Sànchez, ha declarat que les dades de l’atur registrat del mes de gener són “dolentes” i n’ha fet una valoració “necessàriament negativa”.
 
Esther Sànchez ha afegit que les xifres d’atur “posen de manifest la urgència d’adoptar una sèrie de mesures per a activar l’economia i aconseguir la generació de llocs de treball”. I en paral·lel, “portar a terme les accions perquè les persones en atur tinguin les solucions concretes que els  permetin millorar les seves capacitats d’accedir al mercat de treball i la seva ocupabilitat”.
 
“Instem a la ministra Bañez a convocar amb celeritat la Conferència Sectorial”
 
La secretària d’Ocupació i Relacions Laborals ha instat a la ministra de Empleo y Seguridad Social, Fátima Báñez,a “convocar amb la màxima celeritat la Conferència Sectorial d’Ocupació per conèixer quins fons econòmics finalment es destinaran a les Comunitats Autònomes i quan podrem disposar d’aquests fons per començar a aplicar les accions adreçades a les persones en atur”.
 
En aquest sentit, Esther Sànchez ha recordat que des del Departament d’Empresa i Ocupació “hem estat treballant durant tot el 2011 i ara estem ultimant amb els sindicats, les patronals i les entitats locals el Pla De Desenvolupament de Polítques Actives adreçades a les persones en atur pel 2012 i 2013”.
 
La secretària d’Ocupació i Relacions Laborals, ha explicat que “aquest Pla concreta mesures per a persones joves, persones amb dificultats d’inserció en el mercat de treball i persones en atur que s’hagin quedat sense cobertura econòmica” entre d’altres.
 
Per això, la secretària ha incidit en que cal saber quan el Ministerio de Empleo y Seguridad Social convocarà la Conferència Sectorial perquè “l’únic que necessitem ahores d’ara és conèixer quins són els recursos dels que disposarem per dur a terme aquestes accions”
 
 
Les dades de l’atur registrat a les oficines de treball del mes de gener de 2012
 
Les dades de l’atur registrat del mes de gener indiquen que per sexes, l’atur ha crescut de 8.210 homes (+2,5%) i de 10.756 en el cas de les dones (+3,7%), situant la xifra total d’homes aturats en 330.775  i de dones en 302.435.
 
Per edats, el nombre de persones en atur menors de 25 anys ha pujat de 2.405 (+4’9%) situant el nombre total de joves en atur en 51.674. Pel que fa a les persones de 25 i més anys, l’atur s’ha apujat de 16.561 (+2,9%) persones deixant la xifra total de desocupats en 581.536
 
 
Per sectors, l’atur ha pujat a l’Agricultura de 160 persones (+1,4%); a Serveis, de 14.441 persones (+3’8%); a la Construcció, de 1.628 persones (+1,6%); a la Indústria, de 2.105 persones (+2,2%); i a Sense Ocupació Anterior ha crescut de 632 persones  (+2%).
 
Per demarcacions, l’atur s’ha incrementat a les demarcacions de Barcelona (+13.131); Girona (+2.011);  Lleida (1.369);  Tarragona (2.455).
 
 
 
 
 
 
 

2  

Fitxers adjunts

Declaracions de la secterària d'Ocupació i Relacions Laborals, Esther Sànchez

Declaracions de la secterària d'Ocupació i Relacions Laborals, Esther Sànchez
WAV | 6625

Declaracions de la secterària d'Ocupació i Relacions Laborals, Esther Sànchez

Declaracions de la secterària d'Ocupació i Relacions Laborals, Esther Sànchez
WAV | 9882