Empresa i Coneixement

OCUPACIÓ

Catalunya i el Quebec signen una declaració comuna sobre mobilitat laboral

query_builder   2 febrer 2012 16:30

event_note Nota de premsa

OCUPACIÓ

Catalunya i el Quebec signen una declaració comuna sobre mobilitat laboral

 

  • En el marc de les relacions Catalunya-Quebec, el Govern de la Generalitat també vol prioritzar el suport a la internacionalització de les empreses catalanes fomentant la seva participació en els plans de desenvolupament econòmic del Quebec

El conseller d’Empresa i Ocupació, F. Xavier Mena, i la ministra d’Immigració i Comunitats Culturals del Québec, Kathleen Weil, han acordat avui, amb la signatura d’una declaració comuna, emprendre les accions necessàries per tal de canalitzar la mobilitat i l’experiència professional de treballadors catalans al Quebec i facilitar-ne la seva integració socioprofessional. Amb la signatura d’aquesta declaració es reconeix l’interès mutu per augmentar la col·laboració entre els dos governs en l’àmbit econòmic, empresarial i laboral.
 
El conseller d’Empresa i Ocupació, F. Xavier Mena ha declarat que “aquesta declaració comuna amb el Quebec forma part de les accions del Govern de  Catalunya per adaptar els serveis d’ocupació a les necessitats actuals i futures del mercat de treball. La internacionalització és un dels eixos que vertebren les nostres actuacions. Iniciatives com aquesta posen en pràctica la nostra voluntat d’afavorir el desenvolupament d’empreses catalanes en l’àmbit internacional i permeten als treballadors adquirir una experiència laboral o de pràctiques a l’estranger.”
 
Per la seva banda, la ministra d’Immigració i Comunitats Culturals del Québec, Kathleen Weill, ha explicat que “durant els últims anys, diversos actors econòmics del Quebec han manifestat un interès creixent per Catalunya”, i ha afegit: “Les nostres empreses, al Quebec, tenen demandes específiques de treballadors i els treballadors catalans poden respondre a les nostres necessitats i, alhora, adquirir una experiència de treball a l’estranger. La cooperació Catalunya-Québec en el camp de la mobilitat laboral és, sense dubte, beneficiosa per ambdues parts”.

La declaració comuna signada avui permet als governs treballar de forma conjunta per facilitar la posada en marxa de projectes en el terreny de la mobilitat dels treballadors, afavorint la integració socioprofessional dels beneficiaris a través de la cooperació i posada en comú de les millors pràctiques en matèria d’integració, especialment pel que fa a l’aprenentatge de la llengua.
 
En aquest sentit, els governs de la Generalitat de Catalunya i del Quebec han decidit crear un grup de treball, que s’encarregarà de concretar els objectius de col·laboració amb el propòsit de signar un acord formal en el termini d’un any.
 
En paral·lel a aquest acord, l’Executiu català, a través del Departament d’Empresa i Ocupació, potenciarà el suport a la internacionalització de les empreses catalanes per tal que puguin participar activament en els plans de desenvolupament econòmic del Quebec, entre els quals destaca el Pla Nord, presentat recentment a Barcelona pel Primer Ministre quebequès.
 
Aquesta col·laboració en l’àmbit econòmic, empresarial i laboral reafirma la voluntat dels governs de Catalunya i del Québec de continuar amb un historial de cooperació de més de 30 anys.
 
Les relacions institucionals entre tots dos territoris cobreixen un gran nombre d’aspectes, amb una atenció especial a la cultura, l’educació, la ciència, la tecnologia, el desenvolupament industrial, les finances i l’administració pública, així com els intercanvis en aquests sectors entre els organismes i empreses de Catalunya i el Quebec.
 
 
 

3  

Fitxers adjunts

El conseller F. Xavier Mena, i la ministra Weil

El conseller F. Xavier Mena, i la ministra Weil
JPG | 1026

Imatge de la reunió de treball d'ambdues delegacions

Imatge de la reunió de treball d'ambdues delegacions
JPG | 1429

Imatge de la signatura de la declaració comuna

Imatge de la signatura de la declaració comuna
JPG | 1449