Agència de l'Habitatge de Catalunya

S'obre el termini per accedir a dos habitatges amb protecció oficial a Solsona i cinc a Guissona

Formen part del pla d'adjudicació de 3.264 pisos desocupats de la Generalitat

query_builder   2 febrer 2012 17:01

event_note Nota de premsa

S'obre el termini per accedir a dos habitatges amb protecció oficial a Solsona i cinc a Guissona

Formen part del pla d'adjudicació de 3.264 pisos desocupats de la Generalitat

Foto promoció Guissona
L’Agència de l’Habitatge de Catalunya ha obert convocatòria per adjudicar dos pisos amb protecció oficial a Solsona (Solsonès) i cinc a Guissona (Segarra). Les normes ofereixen noves condicions després que el conseller de Territori i Sostenibilitat, Lluís Recoder, presentés un Pla de xoc el passat mes de setembre per adjudicar els habitatges buits de la Generalitat.
 
 
Dos habitatges a Solsona
 
Els habitatges de Solsona estan situats al carrer dels Països Catalans. N’hi ha un de dos dormitoris, 68,30 m2, i que té una lloguer mensual de 250 euros. L’altre habitatge té tres dormitoris, 81,27m2, i un lloguer mensual de 298 euros. Aquest darrer habitatge d’adjudicarà en règim de lloguer amb opció de compra . Això significa que la persona adjudicatària signarà un contracte d’arrendament per 10 anys i dins d’aquest termini podrà disposar d’una opció de compra de l’habitatge. Si opta per comprar el pis, durant els cinc primers anys de vigència del contracte, podrà donar com a entrada les quotes ja pagades. A partir del cinquè any les condicions varien segons la quantitat de quotes abonades.
 
Cinc habitatges a Guissona
 
Dels pisos de Guissona n’hi ha un de lloguer i quatre de lloguer amb opció de compra.  El de lloguer està situat al carrer de Sant Pol, té tres dormitoris, en una superfície de 74,04 m2, i un traster. El preu mensual del lloguer d’aquest habitatge és de 230 euros. Els quatre pisos restants són de lloguer amb opció de compra i estan al carrer de Lleida, al carrer del Notari Roca Sastre i al carrer de Sant Pol i tenen també tres dormitoris, en una superfície entre 69,78 i 83,96 m2 . La renda mensual d’aquests habitatges va de 246 a 285 euros.
 
L’Institut Català del Sòl ha construït els habitatges i l’Agència els administra. Les persones interessades en aquests pisos poden informar-se als respectius ajuntaments i a l’Agència www.agenciahabitatge.cat.
 
 
Pla de xoc per adjudicar 3.264 pisos buits
 
Les mesures que destaquen del Pla de xoc de la Generalitat són les següents:
 
  • reconversió dels habitatges de compra a lloguer amb opció de compra
  • rebaixa dels preus de lloguer per situar-los per sota dels de mercat lliure
  • règim d’adjudicacions més àgil, amb convocatòries permanentment obertes.
 
Amb aquestes actuacions es preveu poder treure en convocatòria pública el 95% dels pisos que actualment hi ha desocupats, abans del proper mes d’abril.
 

3  

Imatges

Foto promoció Solsona

Foto promoció Solsona 2681

Foto promoció Guissona 1

Foto promoció Guissona 1 3264

Foto promoció Guissona 2

Foto promoció Guissona 2 3043

1  

Fitxers adjunts

Nota de premsa Lleida

Nota de premsa Lleida
PDF | 55