Agència de l'Habitatge de Catalunya

S'obre el termini per accedir a cinc pisos amb protecció oficial al Berguedà

Formen part del pla d'adjudicació de 3.264 pisos desocupats de la Generalitat

query_builder   2 febrer 2012 17:43

event_note Nota de premsa

S'obre el termini per accedir a cinc pisos amb protecció oficial al Berguedà

Formen part del pla d'adjudicació de 3.264 pisos desocupats de la Generalitat

Foto promoció Puig-reig
L’Agència de l’Habitatge de Catalunya ha obert convocatòria per adjudicar cinc pisos amb protecció oficial al Berguedà: un a Gironella, tres a Guardiola de Berguedà i un altre a Puig-reig. Les normes ofereixen noves condicions després que el conseller de Territori i Sostenibilitat, Lluís Recoder, presentés un Pla de xoc el passat mes de setembre per adjudicar els habitatges buits de la Generalitat.
 
L’habitatge de Gironella es troba situat a la carretera  Bassacs i té tres dormitoris en una superfície de 70,35 m2. El preu del lloguer mensual és de  149 euros. 
 
El pis de Puig-reig està situat al carrer de Montclar i té quatre dormitoris en una superfície de 83,12 m2. El preu mensual del lloguer és de 296 euros.
 
Els tres habitatges de Guardiola de Berguedà estan situats al carrer de l’Estació  i n’hi dos de tres dormitoris i un de dos. La superfície és de  64,38 m2 pel de dues habitacions, i de 75,87m2 els de tres dormitoris. El preu mensual del lloguer és de 181 euros pel de dues habitacions i de 208 euros pels de tres dormitoris. Tant aquests habitatges de Guardiola de Berguedà com els de Puig-reig s’adjudicaran en règim de lloguer amb opció de compra. Això significa que les persones adjudicatàries signaran un contracte d’arrendament per 10 anys i dins d’aquest termini podran disposar d’una opció de compra de l’habitatge. Si opten per comprar el pis, durant els cinc primers anys de vigència del contracte, podran donar com a entrada les quotes ja pagades. A partir del cinquè any les condicions varien segons la quantitat de quotes abonades.
 
L’Institut Català del Sòl ha construït els habitatges i l’Agència els administra. Les persones interessades en aquests pisos poden informar-se als respectius ajuntaments i a l’Agència www.agenciahabitatge.cat.
 
Pla de xoc per adjudicar 3.264 pisos buits
 
Les mesures que destaquen del Pla de xoc de la Generalitat són les següents:
 
  • reconversió dels habitatges de compra a lloguer amb opció de compra
  • rebaixa dels preus de lloguer per situar-los per sota dels de mercat lliure
  • règim d’adjudicacions més àgil, amb convocatòries permanentment obertes.
 
Amb aquestes actuacions es preveu poder treure en convocatòria pública el 95% dels pisos que actualment hi ha desocupats, abans del proper mes d’abril.
 

3  

Imatges

Foto promoció Guardiola de Berguedà

Foto promoció Guardiola de Berguedà 5982

Foto promoció Gironella

Foto promoció Gironella 6613

Foto promoció Puig-reig

Foto promoció Puig-reig 9045

1  

Fitxers adjunts

Nota de premsa Berguedà

Nota de premsa Berguedà
PDF | 54