Telecomunicacions, Ciberseguretat i Societat Digital

Comença a Solsona la presentació territorial del projecte BAR-SAT

query_builder   3 febrer 2012 12:58

event_note Nota de premsa

Comença a Solsona la presentació territorial del projecte BAR-SAT

·         Impulsat per la Generalitat de Catalunya, el projecte Banda Ampla Rural Satèl·lit (BAR-SAT) dóna solució d’accés a la banda ampla a aquells indrets del territori català que no tenen cobertura per altres vies
 
·        D’aquesta manera es garanteixen les possibilitats i oportunitats de desenvolupament de ciutadania i empreses independentment d’on estiguin ubicades i, per tant, la vertebració i cohesió territorial del país.
 
Divendres, 3 de febrer de 2012.— El director general de Telecomunicacions i Societat de la Informació, Carles Flamerich, ha presentat avui a Solsona el projecte Banda Ampla Rural Satèl·lit (BAR-SAT), amb el qual la Generalitat de Catalunya, a través de la Direcció General de Telecomunicacions i Societat de la Informació del Departament d’Empresa i Ocupació, facilita l’accés a la banda ampla a aquells indrets del territori català que no tenen cobertura d’aquest servei per les altres vies disponibles (ADSL, WiMAX  o 3G).
 
El president del Consell Comarcal del Solsonès, Joan Solà, ha presidit l’acte, que ha tingut lloc a la seu del Consell Comarcal del Solsonès i que és el primer d’una sèrie de presentacions comarcals que es duran a terme per explicar a ciutadania i empresariat d’arreu de Catalunya els avantatges que suposa, per als seus negocis i la seva vida quotidiana, poder accedir a la banda ampla.
 
El projecte BAR-SAT és una extensió del projecte Banda Ampla Rural inclòs en el pla de desplegament d’infraestructures i serveis de comunicacions electròniques Catalunya Connecta, amb el qual la Generalitat de Catalunya ha dotat de cobertura dels serveis de televisió digital terrestre (TDT), telefonia mòbil i banda ampla als nuclis de població de, com a mínim, més de 50 habitants, i de cobertura de banda ampla i telefonia mòbil a tots els polígons industrials de Catalunya.
 
Amb la posada en marxa d’aquest nou servei, s’assoleix l’objectiu de la universalització de la banda ampla a Catalunya, és a dir, que tots els seus ciutadans, independentment d’on visquin, i les seves empreses, independentment d’on estiguin ubicades, puguin accedir a Internet d’alta velocitat. D’aquesta manera es garanteix les possibilitats i oportunitats de desenvolupament de ciutadania i empreses i, per tant, la vertebració i cohesió territorial del país.
 
Des que el projecte es va posar en marxa, fa poc més de mig any, ja són 400 els usuaris d’arreu del territori català que s’han acollit a la solució satel·lital que proposa el projecte BAR-SAT, de les quals 6 són de la comarca del Solsonès.
El projecte, que suposa una inversió d’1,8 milions d’euros, està cofinançat a parts iguals per la Generalitat de Catalunya, a través del pla Catalunya Connecta, i el Fons Europeu de Desenvolupament Regional 2007-2013 (FEDER) i està previst que beneficiï prop de 2.200 usuaris.  L’empresa adjudicatària del projecte i, per tant, encarregada de comercialitzar la solució satel·lital, és la companyia Informàtica El Corte Ingles (IECISA). 
 
Sobre el projecte BAR-SAT
La solució d’accés a la banda ampla via satèl·lit que ofereix el projecte BAR-SAT està adreçada a tots aquells ciutadans o empreses que no puguin disposar de cap altre tipus de connexió a la banda ampla, és a dir, que no tenen cobertura o possibilitat de contractar cap xarxa de banda ampla (ADSL, WiMAX, 3G) tant d’operadors privats com de la Generalitat, i que no tenen contractada actualment una connexió de banda ampla via satèl·lit.
 
Aquest projecte utilitza la tecnologia satèl·lit Tooway™, de la plataforma Eutelsat, que és el primer servei de banda ampla bidireccional via satèl·lit que ofereix unes velocitats i uns costos similars a l’ADSL. Aquesta tecnologia opera mitjançant el satèl·lit Ka-Sat i donarà servei a clients de més de vint països europeus, entre els quals hi ha Alemanya, el Regne Unit, França, Espanya, Itàlia, Suïssa i Irlanda.
 El cost de la instal·lació i alta del servei és de 800 euros, dels quals se’n fa càrrec la Generalitat de Catalunya, que és la propietària dels equips instal·lats a través del Centre de Telecomunicacions i Tecnologies de la Informació (CTTI). L’usuari només s’ha de fer càrrec del cost mensual del servei.
 
Més informació: www.bar-sat.cat i Tel. 900 844 009

2  

Fitxers adjunts

Carles Flamerich presenta el projecte BAR-SAT Territorial al Solsonès

Carles Flamerich presenta el projecte BAR-SAT Territorial al Solsonès
JPG | 1142

Carles Flamerich amb el Consell Comarcal del Solsonès

Carles Flamerich amb el Consell Comarcal del Solsonès
JPG | 3818