Justícia

El director general de Modernització de l'Administració de Justícia participa en la conferència Propostes per millorar la justícia

El director general de Modernització de l'Administració de Justícia participa en la conferència "Propostes per millorar la justícia"

query_builder   3 febrer 2012 11:39

event_note Nota de premsa

El director general de Modernització de l'Administració de Justícia participa en la conferència "Propostes per millorar la justícia"

.
El director general de Modernització de l’Administració de Justícia, Xavier Fabregat, ha participat en la conferència Propostes per millorar la justícia, a càrrec del magistrat i actual vicepresident del Consell General del Poder Judicial, Fernando de Rosa Torner. L’acte ha tingut lloc aquest dimecres a la seu del Col·legi d’Advocats de Sabadell.
 
Durant la seva intervenció, el director general de Modernització de l’Administració de Justícia ha ratificat la voluntat del Departament de Justícia de dirigir els seus esforços i recursos cap a l’agilitació i modernització de la justícia. En aquest sentit, un dels projectes destacats és la Nova Oficina Judicial (NOJ), que permetrà l’organització de serveis comuns per centralitzar les tasques de tramitació i execució de tots els òrgans judicials. L’objectiu de la NOJ és aconseguir una major rapidesa i eficiència en l’Administració de justícia.
 
D’altra banda, Fabregat ha recordat també que el 1997 es va presentar un recurs d’inconstitucionalitat de la gestió i liquidació dels interessos dels comptes de consignacions judicials. El 2006 el Tribunal Constitucional va decidir que era de competència estatal.  També, el 2002 es va crear la taxa judicial per a l’exercici de la postestat jurisdiccional i el 2003 es va interposar un recurs d’inconstitucionalitat per reclamar la gestió, liquidació i recaptació d’aquesta taxa i, al mateix temps, aprofitant aquest recurs, es va tornar a reclamar la competència dels interessos dels comptes. A data d’avui, el Tribunal Constitucional encara no ha dictat resolució.
 
El director general ha parlat també de la Llei de taxes, actualment en tràmit al Parlament de Catalunya, i ha recordat que aquesta només afectarà els ordres civil i contenciós administratiu i que hi ha moltes excepcions objectives com els procediments de família, de menors, de drets fonamentals, de successions i, sobretot, les persones  amb dret a l’assistència jurídica gratuïta, entre d’altres.
 
Per la seva banda, el vicepresident de Rosa Torner ha analitzat diferents aspectes relacionats amb la justícia com a poder de l’Estat i com a servei públic. A més, ha manifestat que el projecte de modernització de l’Administració de justícia de la Generalitat de Catalunya “és el més integrat i complet que s’ha presentat al Consell General del Poder Judicial” i que compta amb l’aval d’aquesta institució per a la seva posada en marxa.

1  

Imatges

Foto de l'acte

Foto de l'acte 9