Ports

Ricard Font visita les obres de la segona fase de l'ampliació del port pesquer de Blanes

Ricard Font visita les obres de la segona fase de l'ampliació del port pesquer de Blanes

query_builder   3 febrer 2012 17:00

event_note Nota de premsa

Ricard Font visita les obres de la segona fase de l'ampliació del port pesquer de Blanes

El director general de Transports i Mobilitat i vicepresident de Ports de la Generalitat, Ricard Font, acompanyat de l’alcalde de Blanes, Josep Marigó, i la gerent de Ports de la Generalitat, Dolors Rodríguez, ha visitat avui les obres d’urbanització de les esplanades de la zona  ampliada recentment al port de Blanes. La segona fase d'ampliació del port pesquer  inclou actuacions com la dotació de les xarxes de serveis, l’enllumenat públic, la pavimentació dels nous molls i les esplanades i la senyalització. Les obres, que suposen una inversió de 2 MEUR, es preveuen finalitzar el mes de març. 
26,3 MEUR d'inversió total
 
Les obres d’ampliació del port pesquer de Blanes es realitzen en dues fases. La primera ha comportat la construcció d’un nou dic de recer, el perllongament del contradic i  la construcció d’un espigó de contenció de sorres. La segona fase, actualment en execució, contempla la urbanització de les noves esplanades creades amb l’ampliació del port pesquer.
 
L’objectiu de les dues actuacions és incrementar la funcionalitat i les condicions de recer del port i reordenar els  espais perquè el sector pesquer pugui millorar la seva activitat. Els dos projectes suposaran una inversió conjunta de 26,3 MEUR.
 
Les dues actuacions estan incloses en el Pla especial del port, aprovat definitivament al desembre de 2006. Aquest Pla respon a la necessitat d’ordenar el desenvolupament de la zona portuària i el seu creixement, d’acord amb el Pla de ports de Catalunya i la legislació vigent.
 
Urbanització de les esplanades
 
Les obres d’urbanització de les esplanades van a molt bon ritme. De moment, ja s’han fet totes les canalitzacions dels serveis d’aigua, electricitat, clavegueram i xarxa contra incendis. Ara, les esplanades s’han de pavimentar. També s’ha d’instal·lar l’enllumenat públic i els molls es dotaran de torretes de servei d’electricitat i aigua potable. Després, els nous espais se senyalitzaran verticalment i horitzontalment.
 
Aquesta actuació permetrà reordenar els vials interiors de circulació del port i les zones d’aparcament.
 
També es destinarà una zona per a l’atrac dels vaixells turístics locals, la qual cosa potenciarà aquesta activitat.
 
La primera fase executada
 
Les obres de la primera fase es van iniciar a finals de març de 2010 i es van finalitzar l’octubre de 2011, mesos abans del previst.
 
Les obres van començar amb la construcció del nou dic d’abric exterior de 595 metres de longitud. La construcció d’aquest dic ha permès ampliar la dàrsena pesquera i augmentar la superfície d’esplanada perquè el sector pesquer pugui millorar les seves activitats.
 
Així mateix, a la zona de ponent, es va perllongar el contradic per modificar la bocana amb l’objectiu de millorar la funcionalitat i la protecció del port. També es va construir un espigó de contenció de sorres per tal de garantir l’estabilitat de la platja. Amb l’espigó, s’ha ampliat la zona de platja, s’ha guanyat més espai per a ús ciutadà i s’ha donat continuïtat  a l’entorn portuari
 
Les obres d’ampliació del port pesquer de Blanes s’han dut i s’estan duent a terme amb criteris de màxim respecte pel medi ambient.
 
 
3 de febrer de 2012

2  

Imatges

Zona en obres

Zona en obres 831

Ricard Font visita el port de Blanes

Ricard Font visita el port de Blanes 1722

1  

Fitxers adjunts

Nota de premsa

Nota de premsa
PDF | 194