Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació

Agricultura es reuneix amb representants de productes per a l'alimentació animal

query_builder   3 febrer 2012 13:12

event_note Nota de premsa

Agricultura es reuneix amb representants de productes per a l'alimentació animal

El director general d’Agricultura i Ramaderia, Miquel Molins, va presidir ahir, a Barcelona, una reunió amb les empreses que realitzen habitualment exportacions de pinsos i d’altres productes per a l’alimentació animal.
 
La reunió va tenir com a eix central la recent problemàtica en l’obtenció de certificats d’exportació als Punts d’Inspecció Fronterers (PIF). En aquest sentit, tots els representants de les empreses assistents van manifestar la seva preocupació vers el complex procés d’obtenció d’aquests certificats, i també dels diferents criteris aplicats als PIF existents, el greuge comparatiu amb altres països de la Unió Europea i la dificultat d’obtenir informació per part dels PIF.
 
Els PIF són òrgans dependents del Ministeri d’Agricultura, Alimentació i Medi Ambient que, com a administració central, té les competències que, en matèria de comerç exterior agrari, correspon al Govern de l’Estat.
 
Davant del parer majoritari expressat amb relació al funcionament dels PIF, el director general es va comprometre a fer arribar aquestes inquietuds al nou quadre de comandament del Ministeri i, al mateix temps, es va mostrar totalment predisposat a col·laborar amb el sector, per tal de simplificar al màxim els requisits administratius, amb l’objectiu d’agilitzar l’exportació de productes per a l’alimentació animal.
 
Cal recordar que, en aquesta qüestió ja s’ha fet un pas important a través del Decret 336/2011, de 10 de maig, de reestructuració del Departament. Amb aquest decret, es va crear el Servei d’Alimentació Animal i Seguretat de la Producció Ramadera, precisament per la voluntat d’agilitzar tot allò relatiu a l’àmbit de l’alimentació animal, en consonància amb la gran importància que té a Catalunya el sector productor de matèries primeres i d’altres substàncies destinades a l’alimentació animal.