Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació

Pelegrí insta a concentrar el cooperativisme agrari a Catalunya per fer front en la negociació de preus

Pelegrí insta a concentrar el cooperativisme agrari a Catalunya per fer front en la negociació de preus

query_builder   3 febrer 2012 15:15

event_note Nota de premsa

Pelegrí insta a concentrar el cooperativisme agrari a Catalunya per fer front en la negociació de preus

FOTO WEB
Un moment de la cloenda.
 
 
El conseller també ha incidit a assenyalar la professionalització, la innovació, la internacionalització, l’emprenedoria i la unitat com a eixos estratègics per a la competitivitat i la garantia de futur
 
El conseller d’Agricultura, Ramaderia, Pesca, Alimentació i Medi Natural, Josep Maria Pelegrí, acompanyat dels directors generals d’Alimentació, Qualitat i Indústries Agroalimentàries, Domènec Vila, i de l’Institut Català de la Vinya i el Vi (INCAVI), Jordi Bort, així com del director dels Serveis Territorials del Departament a Tarragona, Anton Ballvé, ha presidit aquest migdia, a Reus, la cloenda de l’assemblea general d’Unió Corporació Alimentària.
 
En aquest context, Pelegrí ha aprofitat per a reiterar al sector cooperatiu que compta amb el seu suport per a sortir de la difícil situació actual. “Els inicis d’un nou any són l’excusa perfecta per a fer balanç de l’any anterior, explicar els reptes del que comença i establir objectius clars i concrets. I això és justament el que fem tots avui aquí i el que ens ajuda a posar de manifest la força del nostre sector i la força d’Unió Corporativa Alimentària”, ha indicat.
 
Josep Maria Pelegrí ha volgut llençar un missatge d’optimisme dins del context actual afirmant que “hem de generar moments d’oportunitat i, més enllà de la queixa i de la incertesa, és hora de reforçar les estratègies de les nostres cooperatives i empreses, de millorar la competitivitat, per a superar les debilitats i posicionar-nos en el mercat”.
 
Així, el titular del Departament ha volgut remarcar els elements necessaris per a un model d’èxit de les cooperatives: gestió professionalitzada i eficaç d’aquestes (simplificació, agilització, eliminació d’alguns processos, serveis d’assessorament, de formació,...); internacionalització (obertura, nous mercats, incrementar el volum de negoci, inqüestionable repte de futur); innovació en idees, projectes, producte, intercanvi (i per a això tenim una gran eina que és l’IRTA); sentit empresarial i d’emprenedoria (cultura de grup, anar tots a una, voluntat de créixer, prosperar, d’aglutinar noves cooperatives, etc.); i unitat. “Cal ser més ambiciosos i creatius, també dins del món de la producció, per a anar més enllà, cal sentit empresarial, d’emprenedoria, de treballar junts per un objectiu comú, en una cooperativa el concepte d’unitat és essencial. Sols no farem res. La unitat és essencial, el context i el futur ens demanen més, més esforç, més empenta, més ambició per tirar endavant i ho podem fer perquè hi ha oportunitats que no podem perdre”, ha afegit el conseller.
 
“Vostès han de produir i jo he de posar instruments per ajudar a garantir el preu, un preu just, superior al preu de cost. He demanat al ministeri que activi l’exclusió de l’agricultura de les normes de la competència, però vostès també han de fer un procés de fusió i concentració de cooperatives per tenir més massa critica i poder de negociació. Vostès, Unió Corporació Alimentària pot liderar el procés de concentració, hi haurà resistències, però cal que donem el pas endavant, han de voler fer-ho!”, ha destacat Pelegrí, qui també ha remarcat l’increment de les vendes d’Unió Corporació Alimentària en un 16 per cent el 2011.
 
 

2  

Fitxers adjunts

Foto 1.

Foto 1.
JPG | 55

Foto 2.

Foto 2.
JPG | 508