Protecció Civil

Protecció Civil: Actualització incidències episodi d'onada de fred

query_builder   4 febrer 2012 12:03

event_note Nota de premsa

Protecció Civil: Actualització incidències episodi d'onada de fred

La Direcció General de Protecció Civil DGPC de la Generalitat manté l'alerta del Pla de Protecció Civil de Catalunya Procicat per la situació d'onada de fred.
 
 
Incidències viàries. Servei Català de Trànsit (11.00 h):
 
Hi ha 7 vies afectades per la neu i el gel a la demarcació de Lleida:
 
- C-28 accés al Port de la Bonaigua: tallat a la circulació per neu i risc d’allaus.
- C-28 entre Esterri d’Àneu i el Port de la  Bonaigua: obligatori cadenes.
- C-28 entre Vielha i el Port de la Bonaigua: obligatori cadenes.
- C-142b a l’accés al Pla de Beret: obligatori cadenes.
- L-504 entre Llavorsí i Tavascan: obligatori cadenes.
- L-510 entre Llavorsí i Àreu: obligatori cadenes.
- N-230 al Túnel de Vielha: restringit el pas a vehicles de tercera categoria (camions i vehicles articulats) per neu i plaques de gel.
 
L’SCT demana davant la persistència d’aquestes condicions meteorològiques adverses al llarg del cap de setmana i davant l’augment dels desplaçaments cap zones de muntanya i estacions d’esquí entre divendres i diumenge, l’SCT reitera la recomanació d’evitar desplaçaments que no siguin estrictament necessaris per tal d’evitar incidències i accidents a les carreteres en situacions de baixes temperatures.
 
Incidències subministraments:
 
A Terrassa, ha rebentat una canonada d'aigua per acció del fred afectant diversos abonats de les zones de Vallparadís, cementiri vell i de Torres i Bages. El temps de solució de l'afectació ha de ser d'entre dues i tres hores segons la companyia.
 
Al llarg de la nit i matí hi ha hagut algunes canonades d'aïgua afectades pel fred a Terrassa (2), Matraró (4), Sabadell (1), Granollers (1). DEs de la DGPC es recorda la conveniència de deixar un rajolí corrent a les aixetes en casos de temperatura molt baixa per evitar que es congelin les canonades.
 
Incidents per ventades:
 
Bombers de la Generalitat ha rebut 11 avisos durant la nit , d’ells, 7 a les comarques de Girona. Tots per  arbres o branques caiguts o a mig caure i en un cas, una canalització d’aigües pluvials a punt de desprendre’s.
 
Aspecte social-logístic:
La Creu Roja de Catalunya ha atès 420 persones aquesta nit, un centenar d'elles a Barcelona ciutat. En la majoria dels casos es tracta de persones sense sostre a les que s'ha demanat que es traslladessin als albergs habilitats i en una vintena de casos s'ha realitzat el transport d'aquestes persones.
 
Des de l'inici de l'episodi de fred i nevades, la Creu Roja ha realitzat 5.000 trucades a persones vulnerables per fer seguiment de la seva situació, especialment gent gran que viu sola.