Oficina del President

President Mas: "Amb coratge, constància, compromís i la coresponsabilitat de tothom podrem complir l'objectiu de dèficit el 2012"

query_builder   4 febrer 2012 16:56

event_note Nota de premsa

President Mas: "Amb coratge, constància, compromís i la coresponsabilitat de tothom podrem complir l'objectiu de dèficit el 2012"

 
  • El cap de l’Executiu ha inaugurat aquest matí el centre d’innovació del Grup Adfood a Cassà de la Selva
 
  • Artur Mas també ha inaugurat diversos equipaments a Fogars de la Selva, municipi que ha rebut avui per primer cop la visita d’un president de la Generalitat
El president Mas, durant la inauguració del Centre de Serveis per a la Gent Gran de Fogars de la Selva
El president Mas, durant la inauguració del Centre de Serveis per a la Gent Gran de Fogars de la Selva
El president de la Generalitat, Artur Mas, ha destacat avui els esforços que està fent el Govern per “intentar controlar el cavall desbocat del dèficit i dels deutes” i s’ha mostrat convençut d’aconseguir-ho a final d’aquest any 2012 perquè “seguirem aquest camí, que és molt dur i requereix molt coratge, molta constància, molt compromís i  molta coresponsabilitat de tothom, perquè no ho pot fer un govern sol”.
 
Artur Mas s’ha referit al compliment de l’objectiu del dèficit durant la visita que ha fet avui a Fogars de la Selva, on ha inaugurat diversos equipaments culturals, i a Cassà de la Selva, on ha inaugurat el Centre d’Innovació del grup Adfood, fabricant de maquinària i equipament per al sector càrnic.
 
El cap del Govern ha assegurat que els esforços que s’estan fent “donaran fruit” i s’ha mostrat esperançat que “tothom faci la feina que hagi de fer, que la col·laboració i l’actitud de la gent sigui positiva perquè d’aquest forat en què estem ens n'hem de sortir entre tots i amb l’esforç de tots” i ha afegit que si tothom “hi posa una mica de cap i de cor estic segur que aquest país se’n sortirà bé”.
 
 
“No quedar-se tenallat per la por”
El cap de l’Executiu ha assegurat que estem en un moment al nostre país en què “ens cal iniciativa i coratge” i, en aquest sentit, ha recordat que el Govern va prendre l’any passat “un munt de decisions complicades, algunes doloroses i gairebé totes difícils i molt poques agraïdes”. El president ha dit que cal iniciativa perquè “sempre que fas alguna cosa et criticaran, però és millor que se’ns critiqui per fer coses” i ha afegit que per prendre decisions, “cal coratge, valentia i mirar endavant amb aquesta actitud de no quedar-se tenallat per la por”.
 
El president Mas ha volgut llançar un missatge d’optimisme, assenyalant que molta gent “està mostrant un nivell de compromís i coratge molt gran, però són la gent que no crida, la majoria silenciosa del país que hi és i intenta cada dia aixecar les coses”. “És un senyal de confiança en les nostres possibilitats i d’esperança de cara al futur”, ha reblat.
 
Durant la inauguració del Centre d’Innovació d’Adfood, el cap del Govern ha felicitat les empreses membres del grup que l’han fet possible i ha volgut homenatjar els fundadors, com Jaume Roser, que va crear fa més de 50 anys l’empresa Roser CMSA. Artur Mas ha dit que Jaume Roser “forma part d’una generació de gent de Catalunya a la qual devem molt perquè van donar una empenta molt gran a l’economia del país”.
 
El Grup Adfood ha invertit un milió d’euros en aquest centre d’innovació, que disposa d’una superfície de 1.000 metres quadrats, inclou una sala de demostracions, sales de formació i un centre de proves dividit en vuit seccions. Han acompanyat el president en la inauguració d’aquest nou centre el conseller d’Agricultura, Ramaderia, Pesca, Alimentació i Medi Natural, Josep Maria Pelegrí; l’alcalde de Cassà de la Selva, Enric Bagué, i el delegat de la Generalitat a Girona, Eudald Casadesús.
 
 
Primer president que visita Fogars de la Selva
Artur Mas, acompanyat de la seva esposa, Helena Rakosnik, també ha visitat aquest matí Fogars de la Selva, on ha inaugurat el Museu de la Pagesia, que reprodueix un mas típic català; el Centre de Serveis per a la Gent Gran i el centre d’ensenyament infantil i primari Les Falgueres. Es dóna la circumstància que aquesta és la primera vegada que un president de la Generalitat visita aquest municipi. El president Mas ha assegurat sentir-se “content i feliç” de ser el primer president que visita Fogars i ha anunciat que durant el que resta de legislatura “em faig el propòsit d’anar a tots aquells municipis de Catalunya on no ha estat mai cap president de la Generalitat”.
 
A la inauguració d’aquests nous equipaments municipals també hi han assistit l’alcalde de Fogars de la Selva, Jordi Vilà, i el delegat territorial de la Generalitat a Barcelona, Salvador Jorba.
 
 

3  

Imatges

Cassà

Cassà 471

Escola

Escola 588

Centre Gent Gran

Centre Gent Gran 661