Salut

L'Hospital Universitari Vall d'Hebron, únic hospital català elegit pel Programa internacional "Centres Compromesos amb l'Excel·lència en Cures Infermeres"

L'Hospital Universitari Vall d'Hebron, únic hospital català elegit pel Programa internacional "Centres Compromesos amb l'Excel·lència en Cures Infermeres"

query_builder   6 febrer 2012 13:03

event_note Nota de premsa

L'Hospital Universitari Vall d'Hebron, únic hospital català elegit pel Programa internacional "Centres Compromesos amb l'Excel·lència en Cures Infermeres"

·        L’Hospital Universitari Vall d’Hebron, triat entre més de trenta institucions espanyoles per formar part del Programa de Centres compromesos amb l’excel·lència en cures infermeres, promogut per la Unitat d’Investigació en Cures de Salut (Investen-ISCIII) de l’Institut de Salut Carlos III, el centre col·laborador espanyol de l’Institut Joanna Briggs per a les Cures de Salut Basades en l’Evidència i l’Associació d’Infermeres d’Ontàrio (RNAO).
·        Les bones pràctiques en infermeria, no només milloren l’atenció a les i els pacients sinó que contribueixen a la millora professional i a l’estalvi de costos al sistema sanitari.
·        Vall d’Hebron celebra el proper dimarts 7 de febrer la III Edició Bianual dels Protocols i Procediments, acte al qual s’ha convidat la directora executiva de l’Associació d’Infermeres d’Ontàrio, Doris Grinspun.
L’Hospital Universitari Vall d’Hebron és l’únic català entre els vuit centres elegits per participar en el Programa centres compromesos amb l’excel·lència en cures infermeres; hospitals que es comprometen a posar en marxa les guies de bones pràctiques elaborades per la prestigiosa Registered NursesAssociation of Ontario (RNAO), l’Associació d’Infermeres d’Ontàrio (Canada), amb més de 50.000 persones afiliades, i un autèntic referent internacional en aquest àmbit professional.
Amb la participació en aquest programa, l’Hospital Universitari Vall d’Hebron implantarà i avaluarà l’impacte de dues guies: Cura i maneig de l’ostomia i Prevenció de caigudes i lesions derivades de les caigudes en gent gran. Un cop superat el període de tres anys de durada del Programa, l’HUVH serà acreditat com a Centre Compromès amb l’Excel·lència en Cures Infermeres.
Les bones pràctiques en infermeria, no només milloren l’atenció als i les pacients sinó que contribueixen a l’estalvi de costos al sistema sanitari. Cal destacar que l'elecció de l'Hospital català es va fer efectiva gràcies a la valoració que en va fer de Vall d’Hebron el centre col·laborador espanyol de l’Institut Joanna Briggs per  ales Cures de Salut Basades en l’Evidència.
Vall d’Hebron celebra aquest dimarts 7 de febrer, la III Edició Bianual dels Protocols i Procediments, acte al qual s’ha convidat la directora executiva de l’Associació d’Infermeres d’Ontàrio, Doris Grinspun. En aquest context, la jornada que organitza la Direcció d’Infermeria de l’HUVH comptarà amb la destacada presència de la directora executiva d’aquesta associació professional, Doris Grinspun. Nascuda a Xile, Grinspun és una personalitat mundialment reconeguda en l’àmbit de la infermeria. En la seva conferència al Pavelló Docent de l’Hospital Universitari Vall d’Hebron (15.30 h) exposarà la repercussió i l’impacte que suposa la implantació de les guies de bones pràctiques de l’RNAO en la millora de resultats clínics i en l’eficiència i eficàcia de les institucions que les posen en pràctica.
Està demostrat que l'ús d'aquestes guies de pràctica clínica de l’RNAO suposen una constatable millora de la cura dels i les pacients, l'enriquiment de la pràctica professional amb innovació en el treball assistencial, així com la millora en els resultats en salut.
El programa de l’RNAO arrenca el 1999 i s’amplia el 2003, per tal de divulgar internacionalment les guies que elabora per assolir entorns laborables saludables. Fins al moment ha desenvolupat un total de 44 guies de diversos àmbits entre el quals figuren, les dedicades a la promoció de la salut, la lactància materna, la prevenció de caigudes en persones grans o l’abandó de l’hàbit del tabac. També han fet guies específiques, entre altres, sobre el tractament de les úlceres per pressió, o l’abordatge de malalties cròniques com la diabetis o el dolor.
Més informació. Biografia de Doris Grinspun. Directora executiva de la Registered Nurses’ Association of Ontario (RNAO). Associació professional que representa infermeres i infermers d’Ontàrio (Canada), des de 1996. Neix a Xile, és  diplomada per l’ Escola d’Infermeria d’Hadassah (Jerusalem); llicenciada per la Universitat de Tel Aviv, (Israel); màster en ciències en infermeria de la Universitat de Michigan en Ann Arbor, Michigan; doctorada en el Departament de Sociologia en la Universitat de York a Toronto, Ontàrio; Doctora honoris causa en dret per l'Ontàrio Institute of Technology (UOIT) en 2010. És professora adjunta de la Facultat d’Infermeria de la Universitat. de Toronto, i de l’Escola d’Infermeria de la Universitat de York. Membre del Centre per a la Promoció de la Salut de la Universitat de Toronto, membre del Centre d’Estudis de la Salut de la Universitat de York i membre associada del Centre d’Estudis Llatinoamericans i Caribenys (CERLAC) de la Universitat de York. Fou directora d’Infermeria de l’Hospital Mount Sinai de Toronto, des de 1990 a 1996. També ha treballat en la pràctica i capacitats administratives a Israel i els Estats Units. Ferma defensora del sistema de salut canadenc i de la contribució de les infermeres i infermers en la consecució del seu èxit, durant les últimes dues dècades Grinspun ha treballat en nombrosos projectes internacionals a Amèrica Llatina i Central, República Popular de la Xina, Austràlia i Europa. Són moltes les seves publicacions, i entre els premis que ha rebut destaquen: L’Ordre d’Ontàrio, el 2003 (premi creat el 1986 pel Govern d’Ontàrio, per reconèixer l’alt nivell d’excel·lència i èxits individuals en qualsevol camp. En 2010, fou inclosa entre els deu hispans mes influents de Canadà per l’Hispanic Business Association (CHBA).