Bombers

En fase de control l'incendi forestal d'Àger (Noguera)

query_builder   6 febrer 2012 18:23

event_note Nota de premsa

En fase de control l'incendi forestal d'Àger (Noguera)

 
Des de les 18.00 hores d’aquesta tarda l’incendi d’Àger ja es troba en fase de control. Els Bombers de la Generalitat continuen treballant a la zona per donar-lo totalment per controlat. Els mitjans aeris, amb l’arribada de l’ocàs, s’han anat retirant cap a la seva base i diverses dotacions terrestres retornaran també cap al seu parc.
 
Al vespre i durant la nit es quedaran dotacions terrestres per tal de controlar possibles revifades. L’incendi no es donarà per controlat fins que no es pugui tancar totalment el perímetre del foc a la part més alta de la muntanya.
 
Cal recordar que durant la tarda han estat treballant una trentena de dotacions terrestres i quatre mitjans aeris. L’orografia de la zona així com el contravent han dificultat les tasques tant dels mitjans terrestres com dels aeris.
 
Segons les darreres informacions provisionals del Cos d’Agents Rurals, el foc hauria cremat 40 hectàrees de repoblació de pi blanc.
 
Cal recordar que fins al lloc de l’incendi també s’han desplaçat tres patrulles del Cos de Mossos d’Esquadra, una ambulància del Sistema d’Emergències Mèdiques (SEM) amb caràcter preventiu i una dotació de les ADF (Agrupacions Defensa Forestal).