Cultura

El conseller de Cultura recorda Antoni Tàpies com "un creador genial, una de les figures més enormes que ha donat la cultura catalana"

query_builder   7 febrer 2012 01:09

event_note Nota de premsa

El conseller de Cultura recorda Antoni Tàpies com "un creador genial, una de les figures més enormes que ha donat la cultura catalana"

El conseller de Cultura, Ferran Mascarell, ha recordat avui Antoni Tàpies com “un creador genial com a artista i com a teòric, una de les figures més enormes que ha donat l’art català, la cultura catalana. La seva mirada, la seva aportació ha impregnat tot l’art català de la segona meitat del segle XX. Tàpies és part, amb un paper destacat, de la Història de l’Art”.
 
El conseller ha recordat Antoni Tàpies com “un artista universal present en les col·leccions permanents de les pinacoteques més importants del món i un dels artistes catalans més reconeguts internacionalment. Amb un llenguatge propi, enigmàtic i clar, va ser una peça cabdal dels moviments d’avantguarda catalans, des de Dau al Set, al surrealisme, o a la pintura matèrica”. “Home de pensament profund sobre l’art, ha estat un pioner com a relligador de la cultura occidental amb l’oriental i en la cerca de noves maneres d’expressar l’espiritualitat”
 
“Culte, sensible, compromés, civilitzatori, en aquests moments no vull deixar d’agrair la seva generositat amb Barcelona i amb Catalunya a l’hora de la creació i a l’hora de preservar i donar a conèixer la seva obra”.   
 
Antoni Tàpies va rebre la Medalla d’Or de la Generalitat de Catalunya el 1983, i d’altres distincions com el Premi de la Fundació Wolf de les Arts (1981), el Premi Príncep d'Astúries de les Arts (1990), la Medalla Picasso de la UNESCO (1993) i el Premi Velázquez d'Arts Plàstiques (2003).