Empresa i Coneixement

Artesania Catalunya acull una exposició del dissenyador finlandès Markku Piri

ARTESANIA

Artesania Catalunya acull una exposició del dissenyador finlandès Markku Piri

query_builder   7 febrer 2012 17:56

event_note Nota de premsa

ARTESANIA

Artesania Catalunya acull una exposició del dissenyador finlandès Markku Piri

 

• Artesania Catalunya inaugura aquest vespre la mostra L’esperit de paradís de Markku Piri, una exposició itinerant de l’autor finlandès, considerat un dels màxims exponents del disseny escandinau.
 
• La mostra, d’accés gratuït, comptarà amb una selecció de l’obra actual del dissenyador, que es desenvolupa en els àmbits del tèxtil i de la moda, de la joieria o del vidre, entre altres oficis.


El disseny finlandès arriba a Barcelona de la ma de Markku Piri. El centre d’Artesania Catalunya acull l’exposició-itinerant ‘L’esperit del paradís’, una mostra de l’obra del polifacètic autor, que desenvolupa els seus treballs en oficis tan diversos com el disseny de teles, l’art en el vidre, el vestuari teatral o l’interiorisme. Avui dimarts, i coincidint amb la inauguració de la mostra, Piri ofereix aquest vespre una conferència al centre d’Artesania Catalunya del carrer Banys Nous de Barcelona.
 
L’esperit del paradís mostra una part representativa de l’obra actual de l’artista, del seu món de formes i colors i, també, de les fonts d’inspiració de l’artista.  En aquest sentit, s’hi exposen des de teixits estampats resplendents, a objectes de vidres de colors, com per exemple els treballs de Piri com a dissenyador de moda amb una mostra de vestits i joies que l’autor va dissenyar per a la soprano Karita Mattila.
 
L’estil de Piri, i el seu mestratge en l’ús dels colors, l’han fet comparable amb altres artistes visuals com Henri Matisse o l’impressionista alemay, August Macke. L’autor està considerat un dels màxims exponents del disseny finlandès, responsable, entre altres treballs, de la imatge gràfica de Helsinki Capital Cultural de l’any 2000.
 
Després de visitar Barcelona, la mostra visitarà també les ciutats de Lisboa i Berlin, des d’on viatjarà a Estats Units. L’exposició compta amb la col·laboració del Consolat de Finlàndia a Barcelona, i de l’Ambaixada de Finlàndia a Madrid.
 
L’exposició, d’entrada gratuïta, es podrà visitar al centre d’Artesania Catalunya del carrer Banys Nous de Barcelona, del 7 al 25 de març. Per a més informació: http://www.ccam.cat