Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació

El Departament d'Agricultura impulsa la prevenció sanitària vegetal a Catalunya

query_builder   8 febrer 2012 08:26

event_note Nota de premsa

El Departament d'Agricultura impulsa la prevenció sanitària vegetal a Catalunya

 
 
 
El subdirector general d’Agricultura del Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca, Alimentació i Medi Natural, Joan Gòdia, i el director dels Serveis Territorials del DAAM a Barcelona, Marià Morera, es van reunir dilluns amb els alcaldes i regidors dels municipis productors de cireres de la comarca del Baix Llobregat afectats per la plaga de la  Drosophila suzuki.
 
Es tracta d’una mosca del gènere Drosophila de recent introducció al territori català que durant la campanya 2011 va provocar greus pèrdues als cirerers de l’esmentada comarca, una de les principals zones productores d’aquesta fruita a Catalunya.
 
L’objectiu de la reunió va ser donar a conèixer les característiques d’aquesta nova plaga dels cirerers i la seva afectació a nivell local i d’altres països, així com informar de les actuacions que el DAAM té previst realitzar per tal de minimitzar els efectes que pugui tenir aquesta sobre els conreus i conscienciar als productors i ajuntaments de la necessitat de dur a terme mesures preventives per evitar la propagació de la plaga. En aquest sentit, es va presentar el pla de comunicació que es realitzaria en tots els municipis afectats així com les mesures tècniques que s’aplicaran per a la lluita i control d’aquesta mosca.
 
També es va informar de la creació d’un grup tècnic a nivell de Catalunya per a poder aplicar els darrers avenços en la lluita contra aquesta plaga i també la creació d’una plataforma virtual de comunicació a tots els tècnics implicats en el tema. També es participa en un grup a nivell dels països europeus afectats per aquesta nova plaga.
 
Finalment, es va acordar que periòdicament s’efectuarien reunions informatives amb tots els alcaldes dels municipis afectats per a donar a conèixer les dades d’evolució de la plaga i també s’impulsarà accions conjuntes per a què els agricultors s’integrin en Agrupacions de Defensa Vegetal (ADV) que permetin actuar d’una forma més col·lectiva i coordinada.
 
El Departament agraeix la receptivitat dels ajuntaments implicats, atès que la seva actuació serà de vital importància en l’èxit de la lluita contra la plaga i a l’hora de desplegar les actuacions previstes.