Protecció Civil

Protecció Civil manté l'alerta del Procicat per fred i baixa el risc de ventades

query_builder   8 febrer 2012 14:06

event_note Nota de premsa

Protecció Civil manté l'alerta del Procicat per fred i baixa el risc de ventades

  • La DGPC tanca l’alerta del Procicat per forts vents per la millora de les previsions i per la disminució d’incidents relacionats amb el vent
 
La Direcció General de Protecció Civil (DGPC) de la Generalitat manté activada la fase d’ ALERTA el Pla de Protecció Civil de Catalunya PROCICAT per onada de fred i tanca l’alerta per forts vents, un cop ha finalitzat l’avís del Servei Meteorològic de Catalunya (SMC) de situació meteorològica de risc per forts vents.
 
Segons els avisos del SMC encara ens trobem davant una situació meteorològica de risc per fred, per les baixes temperatures sostingudes que es preveu que continuïn els propers dies. Demà dijous poden afectar qualsevol punt del territori català.
 
Pel que fa a la situació de forts vents, es desactiva l’alerta tant per la millora de les previsions meteorològiques, com per la disminució progressiva dels incidents que s’hi relacionen. La situació pel que fa al vent es dóna per normalitzada.
 
Afectacions viàries. Servei Català de Trànsit
Com a conseqüència de la neu o el gel  en aquests moments només queda 1 tram de via afectat.
Barcelona:
  • BV-4024 a Bagà i per accedir al coll de Pal: calçada tallada   
L’SCT demana que s’extremin al màxim les precaucions en la conducció per les condicions adverses que pot provocar la presència de neu i/o gel  a les calçades i recorda que cal:
  • augmentar la prudència en la conducció
  • moderar la velocitat per millorar l’adherència de les rodes
  • incrementar la distància de seguretat entre vehicles per tal d’evitar col·lisions
  • conduir amb suavitat i no realitzar frenades brusques per eludir lliscaments
  • evitar fer avançaments innecessaris 
 
Incidències rebudes al 112
El telèfon d’emergències 112 ha atès, des del passat dia 1 de febrer, un total de 1.020 trucades relacionades amb incidències provocades per l’episodi de meteorologia adversa.
 
Municipis que tenen plans d’emergència activats: 32 municipis
Bagà, Barberà del Vallès, Berga, Borrassà, Cabrils, Cardona, Castellfollit de Riubregós, Castellbell i el Vilar, Castellnou de Bages, Corbera de Llobregat, El, Prat de Llobregat, Estaràs, Fornell de la Selva, La Selva, Lliça d'Amunt, Masnou, Massoteres, Matadepera, Mataró, Port de la Selva, Ripoll, Riudellots de la Selva, Roses, Rubí, Salt, Sant Llorenç Savall, Sant Ramon, Santa Coloma de Gramanet, Santa Eulàlia de Riuprimer, Sora, Talavera de Segarra i Torrefeta i Florejacs
 
Davant d’aquesta situació de risc meteorològic per fred i vent us recordem els consells d'autoprotecció davant l'onada de fred