Salut

L'Agència d' Avaluació en Salut ha coordinat l'avaluació internacional i independent de 1.500 projectes de La Marató de TV3

query_builder   8 febrer 2012 16:53

event_note Nota de premsa

L'Agència d' Avaluació en Salut ha coordinat l'avaluació internacional i independent de 1.500 projectes de La Marató de TV3

Aquesta setmana s’ha obert la convocatòria per a la presentació de projectes de recerca biomèdica sobre la regeneració i el trasplantament d’òrgans i teixits.
 
L’Agència d’Informació, Avaluació i Qualitat en Salut (AIAQS), del Departament de Salut,  gestionarà l’avaluació de la rellevància científica i sociosanitària dels projectes presentats, així com de la qualitat i el rigor metodològic.
 
És l’onzena convocatòria en què la Fundació La Marató de TV3  i  l’Agència  treballen conjuntament per a la gestió del procés d’avaluació i el seguiment dels projectes.
 
La Fundació La Marató de TV3 obre el termini per a la presentació de projectes de recerca biomèdica d’excel·lència sobre regeneració i trasplantament d’òrgans i teixits, que es finançaran amb les donacions obtingudes a La Marató 2011. El període de presentació de projectes és del 6 de febrer al 5 de març de 2012.
 
L’Agència d’Informació, Avaluació i Qualitat en Salut (AIAQS) del Departament de Salut és l’encarregada de gestionar el procés d’avaluació científica i el seguiment dels projectes de recerca presentats a la Fundació La Marató de TV3.
 
Des de l’any 2001, data en què es va iniciar la col·laboració amb la Fundació La Marató de TV3, l’Agència ha participat en deu edicions, fet que representa haver avaluat 1.487 projectes, haver tingut la participació de 1.121 experts internacionals i, finalment, haver seleccionat i adjudicat 261 projectes.
 
L’objectiu de la tasca desenvolupada per l’Agència és gestionar el procés de valoració de la rellevància científica, la qualitat i el rigor metodològic d’aquests projectes. Per assolir aquest objectiu, l’Agència aporta una metodologia i uns criteris explícits per avaluar els projectes i garantir la transparència en l’elecció final dels millors projectes per tal que puguin rebre finançament.
 
Com ja és tradicional, el procés d’avaluació té la participació d’investigadors internacionals de reconegut prestigi que són seleccionats per la seva expertesa i excel·lència científica en el camp de la regeneració i el trasplantament d’òrgans i teixits. Tot el desenvolupament del procés avaluador serà publicat en un informe final per avalar-ne la qualitat i transparència.
L’Agència no finalitza la seva tasca amb l’avaluació i l’adjudicació dels projectes. Durant el desenvolupament dels projectes de recerca, l’Agència en fa un seguiment per garantir que s’acompleixin tant els objectius científics del grup investigador com els objectius que es deriven de la missió de La Marató de TV3.
 
L’aplicació de tot aquest procés servirà perquè la ciutadania de Catalunya pugui tenir la garantia que l’avaluació i la selecció dels projectes s’ha desenvolupat d’acord amb principis i criteris com la robustesa, l’excel·lència científica, la transparència, la rellevància per al nostre context i el compliment de l’esperit de la missió de La Marató.
 
D’aquesta manera, l’Agència d’Informació, Avaluació i Qualitat en Salut i La Marató de TV3 adquireixen un alt grau de compromís amb la societat per tal que, tant el procés d’avaluació dels projectes de recerca que es presenten com la gestió posterior dels ajuts concedits, es duguin a terme amb el màxim grau d’exigència.
 
Més informació: