Delegació a Madrid

El Centre Cultural Blanquerna acull l'exposició fotogràfica

El Centre Cultural Blanquerna acull l'exposició fotogràfica "Dani Duch: Fotografia de Premsa. Girona"

query_builder   8 febrer 2012 20:00

event_note Nota de premsa

El Centre Cultural Blanquerna acull l'exposició fotogràfica "Dani Duch: Fotografia de Premsa. Girona"

 
Fins el 29 de febrer, amb imatges de Jordi Pujol, Adolfo Suárez, Manuel Fraga i Ernest Lluch entre altres noms  
Jordi Pujol. Copyright: Autor: Dani Duch. INSPAI
 
Des d’avui, dimecres 8 de febrer, el Centre Cultural Blanquerna (c/ Alcalá, 44 / www.ccblanquerna.cat), seu cultural de la delegació de la Generalitat de Catalunya a Madrid, acull l’exposició fotogràfica Dani Duch: Fotografia de Premsa. Girona, organitzada per la Diputació de Girona i per INSPAI (Centre de la Imatge de la Diputació de Girona).
 
El delegat del Govern de la Generalitat de Catalunya a Madrid, Jordi Casas, ha inaugurat aquesta mostra en un acte en el qual han intervingut el vicepresident de la Diputació de Girona, Xavier Soy  i l’autor de les imatges, el fotoperiodista Dani Duch.
 
Dani Duch: Fotografia de Premsa. Girona s’exhibirà durant el mes de febrer al Centre Cultural Blanquerna amb una selecció de 20 fotografies en blanc i negre. Se centra en l’etapa en què Duch va treballar a les comarques gironines com a fotògraf del Punt Diari  i com a editor i cap de fotografia del Diari de Girona. Es poden veure imatges de diversos personatges i polítics com ara Adolfo Suárez, Jordi Pujol, Josep Tarradellas, Manuel Fraga i Ernest Lluch entre altres noms. Aquesta mostra forma part d’una col·lecció fruit dels més de 30 anys de carrera de l’autor i està emmarcada dins de l’exposició general itinerant “Dani Duch: Fotografia de Premsa. 1979-2011”.
Dani Duch ha estat fotògraf a El Punt i el Diari de Girona, corresponsal de Diario 16 (primer a Barcelona i després a Madrid) i actualment treballa per a La Vanguardia. L’any 2007 va cedir el seu fons fotogràfic, 43.728 imatges en diversos formats, al Centre de la Imatge de la Diputació de Girona –INSPAI- on s’han dut a terme, des de llavors, les tasques de catalogació i digitalització.
 
Dani Duch: Fotografia de Premsa. Girona es completa amb un audiovisual que inclou una recopilació d’imatges i una entrevista en la qual Duch reflexiona al voltant de diferents aspectes de la seva trajectòria professional, així como del seu treball fotogràfic.
 
Horaris: de dilluns a divendres, 10:30 a 21:30h. Dissabtes, de 10:30 a 20:30h.