Drets Socials

Foto1

Ramon Terrassa destaca que el Govern ha tramitat el pagament del 70% de les prestacions per fill a càrrec de l'any 2010

query_builder   8 febrer 2012 15:00

event_note Nota de premsa

Ramon Terrassa destaca que el Govern ha tramitat el pagament del 70% de les prestacions per fill a càrrec de l'any 2010


El Secretari de Família recorda que “vàrem trobar més de 100 milions de deute del Govern anterior sense pressupost, però estem fent un esforç per cobrir els pagaments abans dels 5 anys de termini que permet la llei”
Foto
 
El Secretari de Família, Ramon Terrassa, ha afirmat avui que el Govern de la Generalitat “hem fet un important esforç durant l’any 2011, que ens ha permès tramitar el 70% dels pagaments pendents de prestacions del 2010 per a famílies amb fills a càrrec”.
 
Terrassa ha recordat també que “la Llei de Pressupostos de la Generalitat de Catalunya per l’any 2011, aprovada al Parlament, estableix un marge de 5 anys per efectuar els pagaments pendents d’aquest ajut anteriors a la seva aprovació el mes de juliol de 2011”, i en aquest sentit ha afirmat, que “tenim la voluntat de posar al dia aquests pagaments molt abans dels 5 anys, però legalment tenim aquest marge”.
 
Ramon Terrassa ha recordat també, que a principis de 2011 el Govern va fer  públic que l’anterior executiu només havia fet efectiu el 30% d’aquestes prestacions per fill a càrrec corresponents a 2010, i que existia un deute sense pressupostar per sobre dels 100 milions d’euros. “El nostre compromís ha estat assumir i fer front a aquests deute que vàrem trobar i hem anat incorporant partides per a fer-hi front  als pressupostos dels anys següents”, ha afegit, “però en no haver estat pressupostat el 2010 el cost real de la prestació, ara tenim un deute heretat que cal anar pagant, tot i les dificultats econòmiques del moment”.
 
Terrassa ha destacat, que “el Parlament de Catalunya va aprovar per llei l’any 2011 la suspensió temporal de la prestació universal, per la dificultat que suposava fer front a aquest ajut universal en el futur i als pagaments pendents del Govern anterior, donada la situació econòmica. D’aquesta manera podem centrar els ajuts durant aquest temps de crisi econòmica, a les famílies en situació de vulnerabilitat”. Però ha insistit, que “com hem repetit en diferents ocasions, tenim la voluntat de recuperar un model universal d’ajuts a les famílies amb fills a càrrec –que per cert no té cap altre comunitat autònoma de l’Estat- quan sigui sostenible. Mentrestant prioritzarem la lluita contra la pobresa i les situacions d’exclusió”, establint un topall segons la renda, que com ha recordat també el Secretari de Família “hem augmentat aquest any en 2000 euros”.

1  

Imatges

El secretari de Família, Ramon Terrassa

El secretari de Família, Ramon Terrassa 2389