Educació

La consellera d'Ensenyament, Irene Rigau, aposta per

La consellera d'Ensenyament, Irene Rigau, aposta per "incrementar les mentalitats favorables a les responsabilitats compartides" entre família i escola

query_builder   8 febrer 2012 13:53

event_note Nota de premsa

La consellera d'Ensenyament, Irene Rigau, aposta per "incrementar les mentalitats favorables a les responsabilitats compartides" entre família i escola

Foto
La consellera d’Ensenyament, Irene Rigau, ha afirmat avui que cal reforçar el paper de les famílies en l’àmbit educatiu i és en aquest marc que cal “incrementar les mentalitats favorables a les responsabilitats compartides” entre família i escola. La consellera Rigau ha fet aquestes declaracions en el marc de la presentació del projecte IPPE (Indicadors de Participació dels Pares en l’Ensenyament Obligatori).
 
IPPE és una iniciativa finançada per la Unió Europea i la Secretaria d’Estat d’Educació suïssa i que suposa la creació d’un Observatori de participació dels pares per analitzar la transparència dels sistemes educatius i la participació de les famílies en els diferents processos.
 
La titular d’Ensenyament ha apuntat la possibilitat d’un canvi de model. “A través de la innovació, de les noves formes de comunicar-nos, trobarem una nova manera d’avançar en un nou model d’AMPA que no oblidi la funció representativa”. Segons Rigau, “per a un país, per a una família, per a una societat, el que es vol és tenir una societat ben formada cada dia. Aquesta formació i aquest repte, si no el compartim, no serà retallat. Cal buscar responsabilitats compartides”.
 
Irene Rigau considera que “cal obrir un debat a nivell europeu que ens ha de permetre conèixer noves realitats i noves metodologies”. És aquesta una possible manera d’incrementar l’interès i el compromís de les famílies en els processos educatius.
 
Rigau ha recordat que, amb l’objectiu de fomentar la participació de pares i mares, el Departament d'Ensenyament ha posat en marxa aquest curs una web adreçada específicament a les famílies.
 
La presentació ha anat a càrrec de tres diferents representants del consorci internacional –M. Brunelli, professor de la Universitat de Bergamo, A.M. Vega, professora de laUniversitat de la Rioja; i A. Fernández, director general d’OIDEL, Ginebra-. Durant l’acte, han analitzat la situació de la participació dels pares en diferents estats europeus i han presentat un seguit d’indicadors per vigilar el compliment dels drets dels pares a: informació, elecció de centre, recurs i participació en els òrgans formals.
 
 
8 de febrer de 2012
 
 

1  

Fitxers adjunts

Fotografia

Fotografia
JPG | 3042